Με όρους... χαμένων ευκαιριών; ... Αναρωτιέται ο Γλαρός Ιωάννης

Ως γνωστόν, με το γενικό και αόριστο όρο “πολιτική” εννοούμε το σύνολο των μέτρων που λαμβάνονται, των μεθόδων και διαδικασιών που ακολουθούνται, μέσω των οποίων, ομάδες ανθρώπων οργανώνονται και λειτουργούν, προκειμένου να πετύχουν κατά τον καλύτερο τρόπο και με το μικρότερο δυνατό κόστος τους σκοπούς που επιδιώκουν σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων.

Όμως, η “πολιτική” συχνά-πυκνά βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσεις. Συντελεστές της Αλήθειας και του Φωτός σε κάθε πολιτική, ιδεολογική θεωρία και πρακτική, αποτελούν το σύνολο των δραστηριοτήτωνκαι συνηθειών του πολίτη, οι οποίες συνθέτουν μια συνηθισμένη μέρα του.

Καίριος συντελεστής είναι: η συμβατότητα του πολιτικού εγχειρήματος και της πολιτικής με το ανόθευτο σημείο εξέλιξης της ανθρώπινης ψυχής.

Η Αυτογνωσία, ο Προβληματισμός, τα Ασυνείδητα αιτήματα, οι ανάγκες της ψυχής δηλαδή τα αρχέτυπα “Anima”, “ Animus” και "Σκιά" (κατά τον CarlGustav Jung), η Ανατροφοδότηση, η Δικαιοσύνη, η Αλήθεια, η Επίγνωση και το Φως αποτελούν “παράγοντες”, οι οποίοι πρέπει να κατατείνουν στην προοδευτικότητα των Αξιών και Αρχών και στην ολοκλήρωση της ανθρώπινης ψυχής.

Στοχεύοντας σε μια υγιή πολιτική συνείδηση, οφείλουμε, ως ενεργοί πολίτες, ν' αναπτύξουμε έντονη συμμετοχική διάθεση στα κοινά -όχι σαν δικαίωμα αλλά σαν υποχρέωση, ν' αξιολογήσουμε την ανάγκη του ανθρωπολογικού υποβάθρου αλλά και του ανθρωπολογικού εποικοδομήματος της πολιτικής σε νέα βάση, με νέους ορίζοντες, με νέα προοπτική και με το βλέμμα μας στον κοινωνικό κομφορμισμό.

Αυτή η δυναμική οφείλει να είναι διαγενεακή, Εκπαιδευτικού, Θεσμικού και πολιτισμικού χαρακτήρα.

Τέλος, πιστεύουμε ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να βάλουμε ένα τέλος στην ένδεια των Αξιών που αφήνει κενό και δημιουργεί...το “Σκότος”.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!