Τα 3 βήματα για να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα.

Η ζωή είναι ένας αδιάκοπος αγώνας. Καθημερινά παλεύουμε να κατακτήσουμε τα όνειρα μας, φτιάχνοντας τις συνθήκες που επιθυμούμε να έχουμε. Είτε αυτό λέγεται επαγγελματική καταξίωση είτε συναισθηματική, οικογενειακή και κοινωνική ηρεμία, τα πράγματα δεν αλλάζουν.

Ο αγώνας ποτέ δε σταματάει. Το παν, όμως, είναι να ξέρουμε πως να αγωνιστούμε. Να ξέρουμε πως θα καταφέρουμε να κάνουμε πραγματικότητα όσα ονειρευτήκαμε. Πόσοι και πόσοι άνθρωποι, παρά τις μεγάλες τους φιλοδοξίες, δεν πήγαν χαμένοι; Και πόσοι άλλοι δεν έγιναν παράδειγμα προς μίμηση για μας τους υπόλοιπους, στην επιτυχία τους;

Η ζωή θέλει σχέδιο. Και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό που εν τέλει θα καταστρώσουμε. Κι αν καταφέρουμε να το τηρήσουμε κατά γράμμα, τότε σίγουρα θα έχουμε ακολουθήσει την κατεύθυνση των ονείρων μας. Με δυο λόγια, θα τα έχουμε καταφέρει. Πως όμως πρέπει να κάνουμε αυτό το σημαντικό σχεδιασμό της ζωής μας;

1. Πρέπει να ξέρουμε που βρισκόμαστε τη στιγμή της “εκκίνησης”.

Το σχέδιο “ζωή” θέλει αυτογνωσία. Ποιοί είμαστε; Τι κάνουμε και κυρίως για ποια πράγματα είμαστε ικανοί; Μια συγκροτημένη και ισορροπημένη προσωπικότητα, ξέρει πολύ καλά πως ο ρεαλισμός είναι το Α και το Ω. Το να έχουμε μια ανεδαφικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας, δε μας βοηθάει. Το αντίθετο μάλιστα, μας οδηγεί σε λάθος δρόμους. Πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να ξέρουμε ακριβώς ποιοι είμαστε. Τα προτερήματα και τις αδυναμίες μας. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να καταστρώσουμε το σχέδιο μας για τη ζωή όπως πρέπει. Αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι.

2. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε.

Πόσοι και πόσοι άνθρωποι δεν πήγαν χαμένοι επειδή στην πραγματικότητα δεν είχαν ιδέα τι ήθελαν από τη ζωή τους; Πολλοί, είναι η απάντηση. Δεν αρκεί να ξέρουμε που βρισκόμαστε. Χρειάζεται να έχουμε σαφή εικόνα και του που θέλουμε να φτάσουμε.

Οι σαφείς στόχοι είναι εισιτήριο για την επιτυχία. Γιατί μας επιτρέπουν να επικεντρωθούμε σε αυτούς και να μην “αλληθωρίζουμε” τριγύρω σπαταλώντας τις δυνάμεις μας σε ανούσια πράγματα. Focus, λοιπόν, στο όνειρο και μικρά, συνειδητά βήματα προς την κατεύθυνση του. Χωρίς να μας επηρεάζουν οι “Σειρήνες” που πιθανότατα θα βγουν στο δρόμο μας. Με προσήλωση, πίστη και συνειδητοποιημένες κινήσεις, θα φτάσουμε στα όνειρα μας χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε!

3. Πρέπει να τα δίνουμε όλα.

Στον αγώνα για την πραγματοποίηση των ονείρων μας δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις. Πρέπει να τα δίνουμε όλα. Κάθε ικμάδα ψυχικού και σωματικού αποθέματος πρέπει να τάσσεται υπέρ του ιερού αυτού σκοπού.

Το μέλλον μας είναι πολύ σημαντικό για να μην προσπαθούμε όσο πρέπει γι’αυτό. Και δεδομένου ότι ο δρόμος σίγουρα δε θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, είναι κρίμα να φτάσει μια μέρα που θα σκεφτόμαστε ότι αποτύχαμε επειδή δεν προσπαθήσαμε αρκετά. Όχι! Δεν πρέπει να υπάρχει καμία δικαιολογία, καθώς δεν επιτρέπεται να υπάρχει και καμία αποτυχία! Είναι τα όνειρα μας. Είναι η ζωή μας κι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να παλέψουμε με κάθε τρόπο για να τα δούμε να πραγματοποιούνται!

Έχουμε όνειρα, έχουμε σχέδια, έχουμε στόχους. Το μόνο που απομένει είναι να τα υλοποιήσουμε. Ο Παράδεισος του καθενός μας, ο τόπος εκείνος της προσωπικής πραγμάτωσης κι ευτυχίας, είναι καθαρά προσωπικός. Έχει τα χρώματα που του βάζουμε εμείς. Ας πάρουμε, λοιπόν, την παλέτα με τα χρώματα κι ας τον βάψουμε όπως εμείς ονειρευτήκαμε, αφού πρώτα τον σχεδιάσουμε όπως μας αρέσει!

Πηγή


1 Σχόλιο

Αληπρασιτης θανασης

Κυριακή, 26 Ιουν 2016 - 04:19:18

Για να κανεις τα ονειρα πραγματικοτητα πρεπει να εχεις και μια βοηθεια πιστευω εγω κ'εγω ειμαι μονος


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!