Δεν είσαι ο τελευταίος μου σταθμός, είσαι το ταξίδι που μόλις ξεκίνησε

Της Ευτυχίας Παπούλια. Δεν είσαι ο τελευταίος μου σταθμός, είσαι το ταξίδι που ξεκινάει τώρα ...

Έχεις δει το φως του τρένου, πως τρομάζει από την άκρη του τούνελ όταν έρχεται μετά από λίγη ώρα αναμονής; Μέσα στη μαύρη ευθεία που την καλύπτει το τσιμέντο, δυο φώτα με έναν διαπεραστικό ήχο έρχονται σε εσένα, σα να σε απειλούν με αυτή την τρελή ταχύτητα…

Τίποτα όμως δε σε απειλεί. Πλησιάζει πιο αργά, σταματά μπροστά σου και ανοίγει τις πόρτες του διάπλατα  για να ναι εύκολη η επιβίβαση σου.  Επικεντρωμένος στον καθημερινό σου προορισμό, δεν έχεις επιλογή να μη μπεις και ακολουθείς το δρομολόγιο του τρένου ώσπου να κατέβεις και να αρχίσει η ρουτίνα σου. Πρέπει να πας στη δουλειά, να σφίξεις τα δόντια σου και τη γροθιά σου κι όταν το ρολόι δείξει νύχτα να επιστρέψεις στο κρεβάτι σου.

Έτσι είναι κάποιοι άνθρωποι., σε τυφλώνουν με το φως που βίαια πετούν στα δυο σου μάτια που χουν μάθει μόνο το μαύρο, που ξέρουν να διακρίνουν μόνο την ασχήμια και να μουσκεύουν τις νύχτες το μαξιλάρι που η ζωή τους φέρεται άδικα… Έρχονται σαν τρένα, δε δέχονται κανέναν επιβάτη παρά μόνο εσένα κι αλλάζουν δρομολόγιο για χάρη σου. Ήρθαν να σε πάρουν από τη ρουτίνα και να σε πάνε εκεί που σου αξίζει.  Κλείνουν γερά τις πόρτες πίσω σου μην τύχει και από φόβο θελήσεις να κατέβεις και πιάνουν ιλιγγιώδη ταχύτητα αδιαφορώντας για το τι θα παρασύρουν στο πέρασμα τους. Στόχος τους είναι να σε πάνε εκεί που πρέπει να είσαι, να δουν το χαμόγελο σου να πηγάζει από την ψυχή σου , τα μάτια σου να λάμπουν. Και δίνουν πολλά για να σε φτάσουν γρήγορα εκεί…

Δε θέλουν τίποτα, δε σου ζητούν αντάλλαγμα παρά μονάχα σου πιάνουν το χέρι και σε αφήνουν μπροστά σε ένα δρόμο ανάμεσα σε δυο απότομους γκρεμούς με τα σκαλιά προς την κορυφή να φαίνονται στο βάθος. Δύσκολος ο δρόμος, με λακκούβες. Στα πλαϊνά κάτι πανέμορφα λουλούδια σε προσκαλούν να τα κόψεις μα μπορεί να είναι παγίδα και να καταλήξεις στον πάτο του γκρεμού.  Πρόσεχε, λες στον εαυτό σου.

Μα αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί, δίπλα σου. Δεν είναι η μάνα, ο πατέρας σου αλλά ένας που ρθε από το πουθενά και σε ξεχώρισε.  Ένας τέτοιος άνθρωπος είσαι κι εσύ, που ήρθες τυχαία την ώρα που περίμενα το τρένο για να αρχίσει η καθημερινή μου βαρετή ημέρα.  Πρόσεχε, έλεγα εγώ- μπορείς, μου έλεγες εσύ. Κι έτσι δειλά- δειλά ενώ μου άφησες το χέρι για νά βρω τα κότσια να μπορώ και μόνη, άρχισα να κάνω τα πρώτα μου βήματα.  Γυρνούσα συνεχώς τα μάτια μου προς τα πίσω, να δω αν είσαι εκεί να μη φοβάμαι μα εσύ με κοίταζες με τόση περηφάνια , με τόση πίστη που δε μπορούσα να σε απογοητεύσω. Έπρεπε να φανώ δυνατή. Να πάρω τον ανήφορο που έφερες μπροστά μου, εσύ, που ρθες στη ζωή μου τυχαία ένα πρωί. Χωρίς να ζητήσεις τίποτα.

Είναι κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονται μπροστά σου, ή κάποια μαγική δύναμη τους φέρνει.  Έρχονται να σου αλλάξουν τη ζωή, να σου δείξουν μονοπάτια για λίγους. Εσένα λοιπόν, σε ευχαριστώ. Δε θα γυρίσω πίσω ξανά να δω αν είσαι εκεί. Σε κάθε πέτρα που θα βρίσκω στο δρόμο μου, θα σκέφτομαι πώς με κοιτούσες. Σε κάθε λουλούδι που θα κόβω από το χείλος του γκρεμού, θα σκέφτομαι πόσο πίστευες σε μένα. Κι όταν κατακτήσω την κορυφή που μου έδειξες, θα σκέφτομαι τη μορφή σου και θα χαμογελάω. Θα λέω πως κάποτε, ήταν ένας που με κοίταξε όπως κανείς.

Είναι κάποιοι άνθρωποι που πιστεύουν σε σένα. Δε μιλούν για έρωτα, δε θέλουν αντάλλαγμα. Στο τέλος όμως, σου τον προκαλούν.

Πηγή: www.anapnoes.gr 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!