Περιβάλλον: Μικρά βήματα για μια μεγάλη αλλαγή

Υπάρχουν πολλά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τη Μητέρα Φύση. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι πιο εύκολη από ό, τι νομίζετε. Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά για να συμβάλλετε στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και να κάνετε λιγότερο επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον. Η φροντίδα της Γης δεν είναι απλώς μια ευθύνη - είναι ένα προνόμιο.

1. Εγκαταλείψτε τα μπουκάλια νερού μιας χρήσης: 'Εάν μόνο ένας στους 10 σταματούσε να αγοράζει νερό σε μπουκάλια μιας χρήσης, θα εξοικονομούσαμε 1 εκατομμύριο πλαστικών απορριμμάτων ετησίως.

2. Αποσυνδέστε και εξοικονομήστε: Η ισχύς σε κατάσταση αναμονής που καταναλώνει ενέργεια στη μέση της νύχτας αντιπροσωπεύει το 5% της οικιακής κατανάλωσης ενέργειας, κοστίζοντας τους καταναλωτές πολλά ευρώ ετησίως. Για να μειώσετε τη χρήση ενέργειας σε κατάσταση αναμονής, αποσυνδέστε τις συσκευές, όπως καφετιέρες, τηλεοράσεις, και στεγνωτήρια μαλλιών όταν δεν χρησιμοποιούνται. Επίσης οι επισκευές ηλεκτρικών συσκευών επιβάλλονται έτσι ώστε να μην απαιτούν πολύ χρόνο για να φτάσουν στην μέγιστη απόδοση. Αν δεν μπορούν να επισκευαστούν λόγω παλαιότητας, αντικαταστήστε τις με νέες και θα δείτε μεγάλη διαφορά στον ετήσιο προϋπολογισμό σας.

3. Προγραμμάτισε τις διαδρομές σου: 'Ορισμένες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το μέσο όχημα κινείται προς λάθος κατεύθυνση το 5% του χρόνου. Αυτό είναι σπατάλη χρημάτων, διοξειδίου του άνθρακα αλλά και χρόνου.

4. Αποφύγετε τις πλαστικές σακούλες: Αγοράστε μια τσάντα που θα μπορείτε να την χρησιμοποιείται παραπάνω από μια φορά. Αυτές οι τσάντες δεν κοστίζουν πάνω από 1€, δεν πιάνουν χώρο και μπορείτε να τις βρείτε παντού. Έτσι, όχι μόνο περιορίζονται τα απορρίμματα από πλαστικές σακούλες, αλλά έχετε και ένα ωραίο αξεσουάρ για τα ψώνια σας.

5. Βάλτε την τεχνολογία στην ζωή σας: Εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, απενεργοποιήστε τους λογαριασμούς που έρχονται με το ταχυδρομείο και ενεργοποιήστε τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται απευθείας στα εισερχόμενά σας. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται σημαντικά η ποσότητα χαρτιού που τελικά δεν μας είναι χρήσιμο και καταλήγει στα σκουπίδια.

Μίνα Κοκορέλη


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!