Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που κατήρτιζε και διέθετε πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα στην Κω

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που κατήρτιζε και διέθετε πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα στην Κω. Συνελήφθησαν τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη διαμονή στη χώρα.

Οι δράστες κατήρτιζαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα και τα πουλούσαν σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την παραμονή τους στη χώρα μας

Κατασχέθηκαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, ηλεκτρονικός υπολογιστής, κ.α.


Εξαρθρώθηκε χθες (6-7-2015) το απόγευμα, από το Τμήμα Ασφάλειας Κω, εγκληματική οργάνωση, που κατήρτιζε και διέθετε πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Συνελήφθησαν τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 39, 23 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της παράνομης διαμονής στη χώρα.

Αναλυτικότερα, μετά από λεπτομερή αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, στο πλαίσιο ενδελεχούς και συστηματικής έρευνας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την εμπλεκόμενη σπείρα.

Όπως εξακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους (αρχηγού, πλαστογράφου, διαμεσολαβητή) και με σκοπό την κατάρτιση πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων, τα οποία διέθεταν έναντι του ποσού των 100 ευρώ σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη διαμονή τους στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος αναπαρήγαγε έγχρωμα αντίγραφα γνήσιων υπηρεσιακών σημειωμάτων, στα οποία επικολλούσε φωτογραφίες ενδιαφερόμενων μη νόμιμων αλλοδαπών, που «ψάρευαν» οι δύο ομοεθνείς του.

Σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 39χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

•       τέσσερα έγχρωμα αντίγραφα υπηρεσιακών σημειωμάτων,
•       δύο φωτογραφίες αλλοδαπών,
•       τέσσερα κινητά τηλέφωνα,
•       φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 39χρονου ισχύουν περιοριστικοί όροι για υπόθεση εμπορίας ανθρώπων, μαστροπεία και σωματεμπορία (σχετικό το από 31.03.2012 Δελτίο Τύπου μας), ενώ ο 23χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται σήμερα (7-7-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!