Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκαν έξι (6) υποθέσεις διαδικτυακών άπατων

Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος μίας 41χρονης ημεδαπής και ενός 35χρονου αλλοδαπού ...

Οι δράστες  τελούσαν διαδικτυακές απάτες κατ’ εξακολούθηση, αναρτώντας αγγελίες για την πώληση αυτοκινήτων μέσω διαδικτυακών σελίδων

Ειδικότερα αναρτούσαν σε διαφόρους διαδικτυακούς ιστότοπους, αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων και δίκυκλων μοτοσυκλετών και στην συνέχεια έπειθαν τους ενδιαφερόμενους να καταβάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό χρήματα ως προκαταβολή

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις διαδικτυακών απατών και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, μέσω διαδικτύο,υ σε βάρος 41χρονης ημεδαπής και 35χρονου αλλοδαπού.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων και ακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών καθώς και το αρμόδιο Τραπεζικό Ίδρυμα, προς διακρίβωση και ταυτοποίηση της παράνομης δραστηριότητας εμπλεκόμενων.

Όπως προέκυψε οι δράστες τελούσαν διαδικτυακές απάτες κατ’ εξακολούθηση, αναρτώντας αγγελίες για πώληση αυτοκινήτων μέσω των διαδικτυακών σελίδων. Ειδικότερα αναρτούσαν σε διαφόρους διαδικτυακούς ιστότοπους, αγγελίες πώλησης εικονικών αυτοκινήτων και δίκυκλων μοτοσυκλετών και στην συνέχεια έπειθαν τους ενδιαφερόμενους να καταβάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό της 41χρονης διάφορα χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή.

Από την μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τις απαντήσεις των παρόχων και του Τραπεζικού Ιδρύματος, πρόεκυψε η εμπλοκή των προαναφερόμενων στην υπό έρευνα υπόθεση.

Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε κατ’ οίκον έρευνα στην οικία της 41χρονης. Κατά τη διάρκεια  της έρευνας ταυτοποιηθηκε η παράνομη δράση της ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πέντε (5) κάρτες SIM,
  • μία (1) κάρτα microSD,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
  • ένα (1) Tablet,
  • δύο (2) κάρτες αναγράφουσες τους κωδικούς PIN και PUK, εκ των οποίων η μία ανήκει σε μία εκ των ανωτέρω αναγραφόμενων πέντε (5) καρτών SIM και
  • το χρηματικό ποσό των χιλίων τετρακοσίων (1.400) ευρώ προερχόμενο από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις ενώ ερευνάται και η συμμετοχή των δραστών σε άλλες όμοιες και συναφείς πράξεις.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες συναφείς πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά:  111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!