Χαράλαμπος Κόκκινος: Σκέψεις στον απόηχο του 69ου τελικού κυπέλλου ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Σκέψεις στον απόηχο του 69ου τελικού κυπέλλου ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου. Γιατί... ο χουλιγκανισμός και η αλητεία δεν έχουν θέση στα γήπεδα… Συγχαίρουμε αθλητές, προπονητές και διοικήσεις. Καταδικάζουμε τα έκτροπα που δημιουργούν λίγοι ανεγκέφαλοι.

O 69oς τελικός κυπέλλου Δωδεκανήσου από το βράδυ της 18/2/’16, ανήκει στην Ιστορία. Μετά από δυόμησι (2,5) ώρες περίπου αγώνα και αγωνίας, ο Γ.Α.Σ. Ιαλυσός είναι κυπελλούχος Δωδεκανήσου κερδίζοντας «στα σημεία» το Γ.Σ. Διαγόρα (1-1 κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και παράταση και 6-5 στα πέναλτυ όπου χτυπήθηκαν οχτώ από κάθε ομάδα).

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές και στους παράγοντες που διοικούν τις δυο ομάδες. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο απέδειξαν ότι το ποδόσφαιρο δίκαια χαρακτηρίζεται «Βασιλιάς του Αθλητισμού».

Ελάχιστοι «ανεγκέφαλοι» όμως είχαν διαφορετική άποψη… Με βαρβαρότητες αμαύρωσαν τη γιορτή του ποδοσφαίρου αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Νεαρά άτομα τραυματίστηκαν, γονείς έχαναν μέσα στον πανικό τα παιδιά τους, το γήπεδο υπέστη ζημιές και από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα…

Επειδή είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, αλλά πάνω απ’ όλα την αλήθεια, εκτιμώ ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστούν τα έκτροπα που μας έκαναν να νοιώθουμε όλοι άσχημα… Και αυτοί που τα βιώσαμε στο στάδιο Διαγόρας και αυτοί που τα έμαθαν αργότερα.

Οφείλουμε να μη «στρουθοκαμιλήσουμε», γιατί η βία φέρνει βία, γιατί το κακό μπορεί να γίνει χειρότερο, γιατί οι πολλοί που θέλουν την ηρεμία και το καλό του αθλητισμού, δεν μπορούν να είναι δέσμιοι μειοψηφιών που τον τραυματίζουν.

Η βία στα γήπεδα έχει αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές (Στάδιο Καραϊσκάκη 8/2/’81, Στάδιο Heysel Βρυξελλών 29/5/’85 κ.λπ.) και έχει πληγώσει τον αθλητισμό.

Με την ιδιότητά μου ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου αλλά κυρίως ως φίλαθλος που παρακολουθώ και θέλω να βοηθώ τον αθλητισμό, καταδικάζω όλες εκείνες τις ενέργειες βίας που οπισθοδρομούν και δυσφημούν το ποδόσφαιρο ως άθλημα και δίνουν χώρο σε ακραία στοιχεία να εκφράσουν τα βάρβαρα συναισθήματά τους.

Οι αρχές, οι υγιείς σκεπτόμενοι φίλαθλοι, οι άνθρωποι των διοικήσεων των ομάδων που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη σε δύσκολους καιρούς για να στηρίξουν τις ομάδες τους στις δύσκολες οικονομικές στιγμές που βιώνει ο τόπος, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε, να απομονώσουμε και να αφανίσουμε τους εκφραστές της βίας που δεν έχουν χώρο εκεί που θριαμβεύει το αθλητικό ιδεώδες.

Γιατί ο χουλιγκανισμός και η αλητεία βλάπτουν σοβαρά τον αθλητισμό…

Υ.Γ.: Εάν συμφωνούν με τις απόψεις μου η Διοίκηση της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου, η Αστυνομία και όποιος ενεργός πολίτης ή αρχή του τόπου μπορεί να συνδράμει, ας συννεονηθούμε και την επόμενη εβδομάδα να βάλουμε τις βάσεις της συνεννοήσης που θα φέρει αποτέλεσμα και θα θωρακίσει το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!