Δεύτερο μετάλλιο στο Λονδίνο για την Ελλάδα - “Χάλκινες” οι Τσιάβου-Γιαζιτζίδου στην κωπηλασία

Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ γυναικών.


Συγκλονιστική η προσπάθεια του ελληνικού πληρώματος, που μέχρι τα μισά της κούρσας προηγούνταν, ενώ έχασαν τη δεύτερη θέση από τις κινέζες στο... νήμα. Το χρυσό μετάλλιο στις Βρετανές.

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) πέρασαν τρίτες τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ με 7:09.30, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην 5η στο Πεκίνο Κίνα των Ξου Ντονγκξιάνγκ και Γουενί Χουάνγκ με 7:11.93.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις Ελληνίδες αθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου που κατέκτησαν το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλαδίας.

"Συγχαρητήρια, κάνατε όλους τους Έλληνες υπερήφανους", αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο πρωθυπουργός.

Σε δηλώσεις τους μετά την μεγάλη τους επιτυχία, οι δύο αθλήτριες εμφανίστηκαν πανευτυχείς και αφιέρωσαν το μετάλλιο αυτό στους... εαυτούς τους, εξηγώντας ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι και η σκληρή δουλειά, αλλά και στις οικογένειές τους και στον κόσμο που τις στήριξε στη δύσκολη διαδρομή τους.

Αλεξάνδρα Τσιάβου: «Όλες οι πόλεις που αντιπροσωπεύει κάθε αθλητής που βρίσκεται εδώ, σήμερα γιορτάζουν. Ο αθλητισμός είναι γιορτή. Δεν έχω λόγια να περιγράψω το πώς νιώθω. Δεν ξέρω αν πρέπει να στεναχωρηθώ που χάσαμε στην κουπιά. Δεν έχω λόγια. Το μετάλλιο αυτό το αφιερώνω σε εμάς και σε όποιο χαίρεται σήμερα για εμάς. Πολλοί όμως συνέβαλαν σε αυτό. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας στήριξε μέσω των social media όλες αυτές τις ημέρες. Τα μηνύματα συμπαράστασής του ήταν συγκινητικά»

Χριστίνα Γιαζιτζίδου: «Αγγίξαμε και το χρυσό. Το σημαντικό όμως είναι ότι είμαστε εδώ, οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Είμαστε χαρούμενες. Ευχαριστώ τον κόσμο που χαίρεται μαζί μας, την οικογένεια μας, την Καστοριά. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω αρχικά στις δυο μας για τους κόπους μας και για ότι έχουμε τραβήξει μέχρι τώρα και φυσικά στην οικογένεια μου».
 
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!