Νικητιάδης: «Ούτε ένα ευρώ στο ποδόσφαιρο»

Προειδοποίηση για κλείσιμο της «στρόφιγγας» χρηματοδότησης στο ποδόσφαιρο από την επόμενη σεζόν, εάν η ΕΠΟ στην Γενική Συνέλευση της 3ης Ιουνίου δεν αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιό της, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, αρμόδιος για τον αθλητισμό, Γιώργος Νικητιάδης.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο γραφείο του, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή και του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, ο Γ. Νικητιάδης εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο την βία, υπογραμμίζοντας, ότι αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο.

Νικητιάδης:Αλλαγή πειθαρχικού δικαίου

«Ζητήσαμε από την ΕΠΟ την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου της από την επόμενη Γενική Συνέλευσή της. Αν αυτό δεν γίνει, η Πολιτεία θα διακόψει κάθε χρηματοδότηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ανέφερε ο Γ. Νικητιάδης.

«Πρέπει να υπάρχουν διατάξεις για τη ρίψη κροτίδων και για την οποιαδήποτε είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο Για επεισόδια που γίνονται στις κερκίδες, είτε στις φυσούνες, είτε μέσα στο γήπεδο, θα πρέπει να προβλέπονται ποινές που θα ξεκινούν από μηδενισμό μιας ομάδας, θα μειώνουν τη βαθμολογία της ή και θα την αποκλείουν από το πρωτάθλημα. Πρέπει να υπάρξουν ποινές, με τις οποίες θα μειώνεται η βαθμολογία των ομάδων από 6 έως 9 βαθμούς, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα πρέπει να προβλέπεται μέχρι και υποβιβασμός».

Τον Ιούνιο το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Ο κ.Νικητιάδης ανέφερε στη συνέχεια, πως μέσα στον Ιούνιο θα δοθεί στη δημοσιότητα το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, με διατάξεις που θα ενισχύουν τον ρόλο της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας, που θα αυστηροποιούν τις ποινές, έτσι ώστε να μπουν τα θεμέλια για την δραστική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Σε ερώτηση για το ποιος είναι υπεύθυνος για τα επεισόδια, ο Γ. Νικιτιάδης υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν είναι να βρούμε ποιος έχει τις ευθύνες. «Αυτό που έχει σημασία είναι να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα. Η Πολιτεία, ο ΟΠΑΠ, η ΕΡΤ και η ΓΓΑ βοηθούν το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, αυτό θα σταματήσει.

Σχετικά με το θέμα του τελικού του κυπέλλου μπάσκετ, μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, ο υφυπουργός δήλωσε τα εξής: «Η Πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να υπάρξει ειρηνική διεξαγωγή τόσο αυτού όσο και των αγώνων σε κάθε άθλημα. Εμείς, θα πολεμήσουμε κατά μέτωπο τη βία αλλά δεν λειτουργούμε εν θερμώ».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύτηκε, όπως είπε, για τρία πράγματα. «Κατ' αρχήν ό,τι πρέπει οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά να φύγουν από τα γήπεδα. Δεύτερον, τα εκτεταμένα και ευρείας κλίμακας επεισόδια να έχουν μια κοινή υποτροπή και τρίτον να υπάρχουν κανονιστικοί αυτοματισμού στο θέμα της διακοπής ενός αγώνα».

Όταν ο Σ. Πιλάβιος ρωτήθηκε εάν η ΕΠΟ έχει ευθύνες, απάντησε:«Να βρούμε την υπεθυνότητα της ΕΠΟ, αλλά και να αποδώσουμε ευθύνες και σε άλλα μέρη. Οχι μόνο στην ΕΠΟ. Αυτό που μπορούσε να κάνει η Ομοσπονδία ήταν να προτείνει μέτρα. Πρέπει να υπάρχει βούληση απ΄ όλους για να πετύχουμε κάτι».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν 22 αστυνομικοί, εκ των οποίων πέντε παραμένουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ συνελήφθησαν 13 άτομα σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις, εμπρησμό, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού και βιαιοπραγία.

ethnos.grΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!