Τέσσερα από τα 10 ρεκόρ Ευρώπης στην άρση βαρών σε πάγκο ανήκουν πλέον στην Ελλάδα

Ελληνικό... χρώμα έχουν τα τέσσερα από τα συνολικά 10 ρεκόρ Ευρώπης που υφίστανται στην άρση βαρών σε πάγκο, μετά και τους διεθνείς αγώνες Fazza που φιλοξενήθηκαν στο Ντουμπάι 10-16 Μαρτίου...

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Παύλος Μάμαλος, ο οποίος κατέχει πλέον τρία ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που δημιούργησε πριν από λίγα 24ωρα στη διοργάνωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ κάτοχος του τέταρτου είναι ο Νικόλαος Γκουντάνης.

Ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, κατέχει το ευρωπαϊκό ρεκόρ σε τρεις κατηγορίες και συγκεκριμένα στα 82,5, τα 90 αλλά και τα 100 κιλά, ενώ αντίστοιχα ο Γκουντάνης έχει το ρεκόρ στα 67,5 κιλά, κατηγορία στην οποία έλαμψε και στο εφετινό Fazza κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Τα ρεκόρ Ευρώπης των δύο αθλητών με αριθμούς...

Κατηγορία       Όνομα            Επίδοση          Πόλη                           Ημερομηνία

67,5κ.            Γκουντάνης   202,5 κιλά        Κουάλα Λουμπούρ   27.7.2010

82,5κ.            Μάμαλος        225,0 κιλά      Πεκίνο             15.9.2008

90,0κ.             Μάμαλος      225,0 κιλά       Κουάλα Λουμπούρ   29.7.2010

100,0κ.           Μάμαλος        234,0 κιλά      Ντουμπάι                     15.3.2011

«Πρόκειται για δύο από τα κορυφαία ονόματα της Άρσης Βαρών σε πάγκο, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα οποία φρονώ ότι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Γενικότερα το άθλημα έχει μεγάλη ανάπτυξη στη χώρα μας, με μια σπουδαία φουρνιά αθλητών και ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ. Η ελληνική άρση βαρών σε πάγκο είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει τρία εισιτήρια για το Λονδίνο κι αν μπορέσει να πάρει ακόμη μία ή δύο θέσεις για τους Αγώνες του 2012 θα μιλάμε για μια τεράστια επιτυχία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης.

Από το γραφείο τύπου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

tromaktiko


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!