Ανέτρεψε την έκθεσή του...

Ο άνθρωπος-κλειδί της υπόθεσης του «τροχαίου» των Κεντέρη - Θάνου, Φίλ. Κουτσάφτης , ανέτρεψε στο δικαστήριο τη δική του ιατροδικαστική έκθεση! «Δεν ξέρω, δεν κατάλαβα, δεν ρωτήθηκα, έκανα λάθος...»

Η ιατροδικαστική έκθεση, που υπήρξε καταλυτική στο να γίνει λόγος για «τροχαίο-μαϊμού» των Κεντέρη - Θάνου, τον Αύγουστο του 2004, ανατράπηκε χθες από τον... ίδιο το συντάκτη της, τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη, ο οποίος, όπως είπε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, διαπίστωσε «εκ των υστέρων τι εννοούσαν οι θεράποντες ιατροί όταν μιλούσαν για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις του Κ. Κεντέρη».

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, που κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης και ο οποίος είχε εξετάσει τους αθλητές μερικές μέρες μετά την εισαγωγή τους στο ΚΑΤ, προκειμένου να συντάξει ιατροδικαστική έκθεση για τις συνθήκες του «τροχαίου», υποστήριξε ότι «είναι σύνηθες να γράφουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χωρίς να υπάρχουν εξωτερικά κατάγματα. Για μένα κακώς, αλλά το κάνουν όλοι οι κλινικοί γιατροί. Υπάρχει μια διάκριση μεταξύ ιατροδικαστών και κλινικών γιατρών. Δεν είχα αντιληφθεί με πόση ευκολία έγραφαν για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά το κάνουν όλοι ανεξαιρέτως».

Και ενώ ενέμεινε στο αρχικό του συμπέρασμα, ότι δηλαδή δεν μπορεί να βεβαιώσει ή να αποκλείσει την ύπαρξη τροχαίου, έδωσε... διευκρινίσεις για τους λόγους που οδήγησαν τους γιατρούς να κρατήσουν τους δύο ολυμπιονίκες για περαιτέρω παρακολούθηση. «Αν επρόκειτο για μια εφημερία σε κανονικό νοσοκομείο, τότε οι γιατροί θα έπρεπε να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, να τον στείλουν σπίτι και να επιστρέψει σε περίπτωση που υπάρξουν συμπτώματα. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι εδώ μιλάμε για δύο ολυμπιονίκες και ένα ολυμπιακό νοσοκομείο όπου οι συνθήκες ήταν πολυτελείς και υπήρχαν κρεβάτια», είπε.

Πρόεδρος: «Τότε γιατί δεν καταθέσατε στον εισαγγελέα ότι οι γιατροί έκαναν καλά τη δουλειά τους;»

Μάρτυρας: «Δεν ρωτήθηκα σχετικά...»

Παράλληλα, ο κ. Κουτσάφτης υποστήριξε ότι τελικώς είχε ληφθεί αίμα για τοξικολογικό έλεγχο, όμως δεν είχε δει τα στοιχεία, γιατί... δεν βρίσκονταν στο φάκελο που εξέτασε, ενώ αναφέρθηκε και σε προγενέστερη κατάθεσή του.

Σε αυτήν είχε πει ότι ήταν αδύνατον οι αθλητές με τους συγκεκριμένους τραυματισμούς να επέβαιναν σε μηχανή που πήγαινε με 40 χλμ. την ώρα. Επικαλούμενη πόρισμα τεχνικού πραγματογνώμονα, η υπεράσπιση ρώτησε για το τι θα συνέβαινε αν έτρεχαν με 20 χλμ. την ώρα, για να λάβει την απάντηση από τον μάρτυρα, ότι «ούτε και σήμερα μπορεί να είναι βέβαιος αν το τροχαίο είναι "μαϊμού" ή όχι». *

enet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!