Ο Ολυμπιακός στον Μαρινάκη

Ο θρύλος άλλαξε σελίδα στην ιστορία του. Κόκκαλης και Μαρινάκης συμφώνησαν. Ο Σωκράτης Κόκκαλης μετά από το 1993, όταν και ανέλαβε τους «ερυθρόλευκους», συμφώνησε με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για τη μεταβίβαση του 67% των μετοχών της ΠΑΕ...


Ο Πειραιώτης εφοπλιστής θα συμμετάσχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του Ολυμπιακού με 50 εκατ. ευρώ, ενώ ο Σωκράτης Κόκκαλης θα κρατήσει το 12% των μετοχών και θα παραμείνει στην προεδρία της ομάδας των Πειραιωτών για ακόμα ένα χρόνο.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών διήρκεσαν παραπάνω από τρεις ώρες, στο τέλος, όμως, οι δύο άνδρες βρήκαν τη «χρυσή» τομή και βγήκαν από τα γραφεία του Ολυμπιακού στην Πλατεία Αλεξάνδρας, έχοντας πετύχει την ιστορική συμφωνία για την ομάδα του Πειραιά.


Με τα νέα δεδομένα η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι: Βαγγελης Μαρινάκης 67%, Σωκράτης Κόκκαλης 12%, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης 12%, Ερασιτέχνης ΟΣΦΠ 10%, Διάφοροι μέτοχοι 1%.


«Όπως σας είχαμε προαναγγείλει και την Τρίτη επετεύχθη συμφωνία με τον κ. Μαρινάκη. Από εδώ και πέρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενισχύεται σημαντικά και θα διεκδικήσει όλα αυτά που διεκδικούσε και τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μία συνεργασία που έχει ως βασικό γνώμονα την πρόοδο και την ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός», δήλωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης, αμέσως μετά τη συμφωνία.


Με τη σειρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης επεσήμανε: «Θα παραμείνει πρόεδρος ο κ. Κόκκαλης. Ό,τι συζητούσαμε αφορούσε αποκλειστικά την προοπτική και την ελπίδα για κάτι καλό στον Ολυμπιακό τα επόμενα χρόνια».


Τέλος, ο νομικός σύμβουλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, κ. Βρέντζος, ανέφερε: «Επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 50 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψει ο κ. Μαρινάκης και θα φτάσει στο 67% των μετοχών, μέσω απόκτησης μετοχών από τον κ. Κόκκαλη. Οι νομικοί και οικονομικοί σύμβουλοι θα κανονίσουν τα περαιτέρω, ο κ. Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος».


Ο απολογισμός της προεδρίας Κόκκαλη


Ο Σωκράτης Κόκκαλης το 1992 ανέλαβε την ομάδα μπάσκετ των «ερυθρόλευκων» και στη συνέχεια την ποδοσφαιρική. Το όνομά του συνδέθηκε με την αναγέννηση της ομάδας, αφού ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του τα «πέτρινα» χρόνια και μπήκε στο δρόμο του θριάμβου και των τροπαίων.


Σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού κατάφερε να προσθέσει στην πλούσια τροπαιοθήκη του «Θρύλου», 11 πρωταθλημάτα Ελλάδας, 4 Κυπέλλα Ελλάδας, 4 Double και 3 Super Cup. Με την ομάδα μπάσκετ κατέκτησε 5 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.


Παράλληλα, έκανε πραγματικότητα το όνειρο των φίλων των Πειραιωτών, κατασκευάζοντας το νέο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τις προπονητικές εγκαταστάσεις στο Ρέντη και τα γραφεία του συλλόγου, στην πλατεία Αλεξάνδρας.

zougla

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!