ΡΟΔΙΑΚΗ: Στην Κάλυμνο οι τελικοί μάστερς

Στην Καλυμνο …χωρίς μπίτς βόλεϊ δεν μπορούν αλλά και χωρίς μεγάλη αθλητική διοργάνωση κάθε καλοκαίρι! Έχουν καταλάβει πώς το μπίτς βόλεϊ ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του νησιώτη και ζητούν για άλλη μια φορά την διοργάνωση των τελικών των Μαστερς στο μπίτς βόλεϊ μιας και ...
υπάρχει και φέτος μεγάλη πιθανότητα πατριώτης τους να βρίσκεται σε αυτή την φάση αλλά και να κατακτήσει τον θεσμό στην πατρίδα του κάτι που δεν έγινε πέρυσι.

Η ουσία είναι πώς η Δημοτική Αρχή της Καλύμνου θέλει να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τον εναλλακτικό τουρισμό και δη τον αθλητικό με την διοργάνωση για άλλη μια φορά των τελικών των Μάστερς στο μπίτς βόλεϊ στην οποία μάλιστα επενδύουν κάτι που δυστυχώς πέρα της Κω δεν συμβαίνει σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου αλλά ούτε και στο δικό μας το οποίο τελικά έχει μείνει πολύ πίσω στην διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων αυτής της εμβέλειας.

Χαρακτηριστικότερα η εισήγηση του Δημάρχου Καλυμνίων αναφέρει τα εξής:
«Αποτελεί συστατικό στοιχείο του Αναπτυξιακού Οράματος μας, διατυπωμένο στο Τετραετές
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα-2010-2013, η ανάπτυξη κάθε μορφής εναλλακτικού τουρισμού που είναι δυνατόν να κάνουμε στις περιοχές του Δήμου μας.

Μεταξύ αυτών των ειδικών μορφών τουρισμού έχουμε ήδη διατυπώσει τον στόχο της προώθησης και του Αθλητικού Τουρισμού με πλήρη αξιοποίηση των σημαντικών αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτουμε.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε καταφέρει να καθιερωθεί η Κάλυμνος ως ο τόπος τέλεσης των τελικών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley, ενός εντυπωσιακού και άκρως τουριστικού καλοκαιρινού ολυμπιακού αθλήματος που έχει προσφέρει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο και αποτελεί από μόνο του ένα διαρκή μηχανισμό προβολής και διαφήμισης για το νησί μας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, τόσο στον καθημερινό όσο και στον ειδικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Επιπλέον η επένδυση μας αυτή στον Τουρισμό έχει επίσης σημαντικά άμεσα πλεονεκτήματα αφού κάθε χρόνο δεκάδες αθλητών και αθλητριών με τους συνοδούς τους για μια εβδομάδα τουλάχιστον βρίσκονται στην Κάλυμνο, γνωρίζουν τις ομορφιές της και τους ανθρώπους της και μετατρέπονται σε διαρκείς πρεσβευτές του νησιού μας στους τόπους που ζουν ή ταξιδεύουν.

Επίσης ως ένα εντυπωσιακό και άκρως ψυχαγωγικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός συνιστά σημαντική εμπειρία για το σύνολο των καλοκαιρινών επισκεπτών του νησιού και για τους δημότες μας.

Ακόμα και συμπληρωματικά στην βασική τουριστική χρησιμότητα της συγκεκριμένης διοργάνωσης, σημειώνουμε την μεγάλη προσφορά της στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο συγκεκριμένο άθλημα στην Κάλυμνο με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια Καλύμνιοι αθλητές να διακρίνονται στους τελικούς έως και την 2η θέση στην περσινή διοργάνωση.

Συμπερασματικά η διοργάνωση των αγώνων αυτών στην Κάλυμνο , υπηρετεί βασικές υποχρεώσεις του Δήμου προς την τοπική κοινωνία σε σχέση με την ανάπτυξη , την ποιότητα ζωής και την ψυχαγωγία των δημοτών του , ως νόμιμη επιλογή προαιρετικής δαπάνης της Δημοτικής Αρχής.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω επιλέγουμε και εφέτος να διεκδικήσουμε από την Ελληνική Ομοσπονδία VOLLEY να προτιμήσει και πάλι την Κάλυμνο ως τόπο τέλεσης των τελικών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley , βασιζόμενοι στην πλούσια εμπειρία μας, την κατακτηθείσα τεχνογνωσία μας, την ετοιμότητα των απαιτούμενων πάγιων εγκαταστάσεων μας και την αποδεδειγμένη οργανωτική επάρκειά μας θεωρώντας ότι η αντίστοιχη δαπάνη που θα προκληθεί σε βάρος του Π/Υ-2010 του Δήμου μας συνιστά Επένδυση για την ανάπτυξη της Καλύμνου και των Καλυμνίων δημοτών μας.

Προκειμένου να υλοποιήσουμε λοιπόν αυτή την επένδυση θα πρέπει να ξεκινήσουμε και να με γρήγορους ρυθμούς τα απαραίτητα υπηρεσιακά βήματα και το σκοπό αυτό υπηρετεί η παρούσα εναρκτήρια-κατευθυντήρια επιστολή μας που συντάσσεται άμεσα από τον Δήμαρχο λόγω μη στελέχωσης της υπηρεσίας προγραμματισμού που προβλέπεται στην ΔΤΥ του Δήμου μας.

Β. Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ
Έχοντας υπόψη όλα τα προηγούμενα προχωρήσαμε εντός του 2009 στην κατάρτιση , ψήφιση και έγκριση του Τετραετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου-2010-2013 του Δήμου μας ως υποχρέωση πλέον και ως προαπαιτούμενο του επίσης υποχρεωτικού Ετήσιου Προγράμματος Δράσης-2010 του Δήμου μας.

Στο Τετραετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα-2010-2013 του Δήμου μας εντάξαμε σχετικά με το θέμα τον «Άξονα 1: Αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Καλύμνου» με συνολικό π/υ που εκτείνεται πέραν της τετραετίας 2010-2013 σε 36.860.000 ευρώ δημόσια δαπάνη . Περεταίρω στον άξονα αυτόν εξειδικεύσαμε σχετικά με το θέμα το «Μέτρο 1.1.:Υποδομές και δράσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού» με συνολικό π/υ που εκτείνεται και πέραν της τετραετίας 2010-2013 σε 35.865.000 ευρώ δημόσια δαπάνη.

Ακολούθως και επίσης παράλληλα αλλά και μετά τα προηγούμενα προχωρήσαμε εντός του 2009 στην κατάρτιση , ψήφιση και έγκριση του υποχρεωτικού Ετήσιου Προγράμματος Δράσης-2010 του Δήμου μας ως εξειδίκευση για το 2010 του Τετραετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος-2010-2013 και ως υποχρεωτικό προαπαιτούμενο του Π/Υ-2010 του Δήμου μας.

Στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης-2010 , στον Άξονα 1 και στο Μέτρο 1.1 (όπως αυτά εξηγήθηκαν προηγουμένως) εντάξαμε σχετικά με το θέμα την Επένδυση «Ετήσιο πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley και οργάνωση διεθνών αγώνων Beach Volley» με συνολικό π/υ 320.000 ευρώ δημόσια δαπάνη που κατανέμεται προγραμματικά σε 80.000 ευρώ για το 2010 , 80.000 ευρώ για το 2011 , 80.000 ευρώ για το 2012 και 80.000 ευρώ για το 2013.

Στην συνέχεια και εντός του Δεκεμβρίου-2009 προχωρήσαμε στην κατάρτιση, ψήφιση και έγκριση του υποχρεωτικού Π/Υ-2010 του Δήμου μας ως εξειδίκευση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης-2010 του Δήμου μας.

Στον Π/Υ-2010 συμπεριλάβαμε την εγγραφή «Ετήσιο πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley και οργάνωση διεθνών αγώνων Beach Volley» με 80.000 ευρώ ως αρχική πίστωση , κωδικό 6472.0001 και με αρμόδια υπηρεσία την Δ.Δ.Υ. του Δήμου μας στην οποία έχουν ενσωματωθεί τόσο οι αθλητικές όσο και οι τουριστικές λειτουργίες , ενέργειες και επενδύσεις του Δήμου μας ως αποτέλεσμα της πρόσφατης ενσωμάτωσης του ΔΑΟΚ και του ΔΟΤ στον Δήμο.

Σε πρόσφατες συνεδριάσεις της Δ.Ε. και του Δ.Σ. αποφασίστηκε η διάθεση των πιστώσεων όλων των κωδικών του Π/Υ-2010 αρμοδιότητας Δ.Ε. και Δ.Σ. και συνεπώς η ανωτέρω πίστωση του συγκεκριμένου κωδικού έχει ήδη διατεθεί.

Γ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω σας αναθέτουμε με το παρόν έγγραφό μας τον συντονισμό και την ευθύνη υπηρεσιακής και ουσιαστικής προετοιμασίας και υλοποίησης της συγκεκριμένης εκδήλωσης και σας παρακαλώ όπως σε πρώτη φάση φροντίσετε για τα ακόλουθα:

Για την ετοιμασία και διεκπεραίωση επιστολής του Δημάρχου προς την Ελληνική Ομοσπονδία Volley για την απαιτούμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος του Δήμου μας για την διοργάνωση και εφέτος των τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley στην Κάλυμνο (σε συνεργασία με την κα. Εργά Ν)

Για την παραλαβή και πρωτοκόλληση στην Γραμματεία του Δήμου της επιστολής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Volley προς τον Δήμο με την οποία θα μας γνωστοποιείται η απόφαση της Ομοσπονδίας για τη πραγματοποίηση των τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley στην Κάλυμνο(σε συνεργασία με την κα. Μαϊλλη Κ)

Για την συνεργασία σας με την Ομοσπονδία και ιδίως με τον κ. Καλατζή Παναγιώτη , Καλύμνιο –συνεργάτη της Ομοσπονδίας και του Δήμου μας , ώστε να συμφωνηθεί και να μας αποσταλεί πλήρης κατάλογος των απαιτούμενων δαπανών που θα βαρύνουν τον Π/υ -2010 καθώς και των κάθε είδους σχετικών υποχρεώσεων που θα αναλάβει ο Δήμος μας.

Για την συγγραφή Εισήγησης Σκοπιμότητας – Τεχνικής Έκθεσης προς το Δ.Σ. (σε συνεργασία με τον κ. Χατζησμάλη Γ). Για τον σκοπό αυτό να φροντίσετε να γίνει μια σχετική σύσκεψη μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο.

Για την εισαγωγή της ανωτέρω Εισήγησης-Τεχνικής Έκθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση και λήψη των απαιτούμενων αποφάσεων.(σε συνεργασία με τον κ. Καμπούρη Μ)
Για την παρουσίαση της ανωτέρω εισήγησης στο Δ.Σ. από εσάς.
Για την γρήγορη έκδοση των σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ. .(σε συνεργασία με τον κ. Καμπούρη Μ)

Για την διαρκή επικοινωνιακή κάλυψη όλων των σχετικών με το θέμα διαδικασιών (σε συνεργασία με την κα. Τρικοίλη Αγγ. και τον κ. Πολίτη Βλ.)

Για την συλλογή αντιγράφων όλων των σχετικών με το θέμα εγγράφων σε ένα ειδικό φάκελο υπό την ευθύνη τήρησης του έως και την πληρωμή της τελευταίας δαπάνης μετά την λήξη των αγώνων στην Μαϊλλη Κ.

Μετά από τα ανωτέρω θα ακολουθήσει 2η σχετική κατευθυντήρια επιστολή μας που θα εξειδικεύει προς εφαρμογή τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Αν. Ρούσσος»

Πηγή : Ροδιακή, Γράφει : Νικήτας Κουσκούσης


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!