ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "DODEKANISOS SEAWAYS" - ΝΕΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Υπεγράφη σήμερα, μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε προ διμήνου, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου η σύμβαση με την “DodekanisosSeaways” για τη θαλάσσια σύνδεση της Σάμου – Ικαρίας και Φούρνων με τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ταυτόχρονα εγκρίθηκαν και τα δρομολόγια που έχει καταθέσει η εταιρεία από την Πρωτομαγιά έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, τα οποία θα εκτελούνται με το ταχύπλοο καταμαράν “Δωδεκάνησος Πράιντ”.

Συγκεκριμένα το πλοίο της δωδεκανησιακής ναυτιλιακής θα αναχωρεί στις 8.30 το πρωί από το Πυθαγόρειο Σάμου, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη με ενδιάμεσα λιμάνια την Ικαρία, Φούρνους, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω και επιστροφή αυθημερόν.

Κάθε Πέμπτη το “Δωδεκάνησος Πράιντ” θα αναχωρεί από τη Σάμο με τελικό προορισμό τη Ρόδο και κάθε Κυριακή από τη Ρόδο με προορισμό τη Σάμο, μέσω Σύμης, Κω, Καλύμνου, Λέρου, Λειψών και Πάτμου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο το νησί της Σάμου καθίσταται κομβικό λιμάνι στη σύνδεση των νησιών του Νότιου και Βόρειου Αιγαίου, αλλά και με τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Ελλάδα, μέσω ενός συστήματος τακτικών ανταποκρίσεων αφού η Σάμος συνδέεται με τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα με την Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη μέσω Χίου Μυτιλήνης και Λήμνου, αλλά και με την Μύκονο και άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Η νέα σύνδεση των Δωδεκανήσων με τη Σάμο και κατ’ επέκταση με το Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες, είναι αυτονόητο, θα δώσει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στα νησιά του βορείου συγκροτήματος του νησιού, κυρίως στον τουριστικό και εμπορικό τομέα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και ιδιαίτερα των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, δεδομένου ότι Σάμος και Κως διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια με χιλιάδες πτήσεις τσάρτες κατά τη θερινή περίοδο.

Την Τετάρτη 29 Απριλίου το “Δωδεκάνησος Πράιντ” θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι προς τη Σάμο και την επομένη το πρωί, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και δημάρχων θα πραγματοποιήσει συμβολικό ταξίδι από Σάμο προς Φούρνους και Πάτμο.             

         

Από την Διεύθυνση 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!