Silver Βραβείο για την Blue Star Ferries στα Energy Mastering Awards

H Blue Star Ferries διακρίθηκε στα βραβεία Energy Mastering Awards 2015 που διοργανώθηκαν από την Boussias Communications, λαμβάνοντας ...

Silver Award

στην κατηγορία Energy Efficiency Management - Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,

για το σχέδιο

«Blue Star Ferries Καινοτόμες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Το σχέδιο αφορά την πιλοτική εφαρμογή και λειτουργία εγκατάστασης φωτοβολταϊκής μονάδας στο πλοίο BLUE STAR DELOS, για την πραγματοποίηση του οποίου η Blue Star Ferries συνεργάζεται ήδη από τον Οκτώβριο του 2014 με την Eco Marine Power (EMP) και την Ιαπωνική KeiSystem.

Το πρόγραμμα επιβλέπει η τεχνική ομάδα της Blue Star Ferries ενώ η Eco Marine Power παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης έργου, εξοπλισμό και στρατηγικές συνεργασίες, καθώς και υπηρεσίες παροχής τεχνικών συμβουλών.

Η Blue Star Ferries  είναι εξαιρετικά υπερήφανη για το καινοτόμο αυτό σχέδιο, το οποίο είναι το πρώτο που πραγματοποιήθηκε πάνω σε πλοίο και ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την ευρύτερη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη ναυτιλία.

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος έδωσε εξαιρετικά υποσχόμενα αποτελέσματα και η εταιρεία έχει ήδη αποφασίσει την περαιτέρω αναβάθμιση του συστήματος, ενώ μελετάται η επέκτασή του και σε άλλα πλοία του Ομίλου Attica.  Στόχος είναι ο Όμιλος να εκμεταλλευτεί τα οφέλη που παρέχει η συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως μηδενική ρύπανση, αθόρυβη λειτουργία και μικρό κόστος συντήρησης.

Η παρεχόμενη ενέργεια υπολογίζεται ότι θα είναι σε θέση να καλύπτει μέρος των αναγκών του πλοίου με αποτέλεσμα την μείωση χρήσης των ηλεκτρογεννητριών του, την συνεπαγόμενη κατανάλωση καυσίμων, καθώς και τις εκπομπές αέριων ρύπων.

Η Attica Group, μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group, δραστηριοποιείται στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας με τις Superfast Ferries και Blue Star Ferries στην Αδριατική θάλασσα και τις Ελληνικές Ακτοπλοϊκές γραμμές (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και Κρήτη). Ο στόλος της AtticaGroup αποτελείται από 13 σύγχρονα και τεχνολογικά προηγμένα πλοία, προσφέροντας υπηρεσίες μεταφοράς υψηλού επιπέδου για επιβάτες, φορτηγά και Ι.Χ. οχήματα.

Αθήνα, 07 Ιανουαρίου 2016


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!