Με αφορμή την ανακοίνωση της Π.Ε.Δ.Ε. Νοτίου Αιγαίου της Ν.Δ. από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε το παρακάτω ΔΤ

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και όπως φαίνεται οι κομματικοί παράγοντες της ΝΔ διακατέχονται από άγχος και δυσάρεστες σκέψεις. Οι Δωδεκανήσιοι όμως και όλη η ελληνική κοινωνία περιμένει απαντήσεις και όχι παραληρήματα. Αλήθεια ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε στις 9 Ιανουαρίου την Ρόδο ή το νησί των Λωτοφάγων;  

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και όπως φαίνεται οι κομματικοί παράγοντες της ΝΔ διακατέχονται από άγχος και δυσάρεστες σκέψεις. Οι Δωδεκανήσιοι όμως και όλη η ελληνική κοινωνία περιμένει απαντήσεις και όχι παραληρήματα. Αλήθεια ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε στις 9 Ιανουαρίου την Ρόδο ή το νησί των Λωτοφάγων;

To 2012, ο κ. Σαμαράς εξαπατούσε τον ελληνικό λαό με τo Ζάππειο ένα και δύο. Το ίδιο και σήμερα. Αφού έκρυψε το e-mail Χαρδούβελη με τις προσωπικές του δεσμεύσεις στην τρόικα για την εφαρμογή νέων μνημονιακών μέτρων υιοθέτησε την ρητορική των υποσχέσεων.

Η πραγματικότητα όμως βάζει κρίσιμα ερωτήματα και περιμένουμε ότι μέχρι την 25η Ιανουαρίου να βρει τρόπο να απαντήσει ο κ. Πρωθυπουργός:

Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το νησί μας με πακέτο "all inclusive", γιατί αλλιώς πως μπορεί να μιλά για στήριξη του τουρισμού όταν ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει τα περιφερειακά αεροδρόμια και να αυξήσει τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία;

Ας πάμε όμως και στα υπόλοιπα:

Οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ παρέλειψαν να συνοδεύσουν τον κ. Σαμαρά στον ΟΑΕΔ, στα κλειστά καταστήματα, στην εφορία, στο νοσοκομείο της Ρόδου που το μετέτρεψαν σε Κέντρο Υγείας.  

Μέσα στη γυάλα που επέλεξαν να περιοδεύσει ο κ. Σαμαράς , δεν συγκαταλέγονται οι ανασφάλιστοι/ες εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι και όσοι αμείβονται με μισθό που δεν φτάνει ούτε ένα 10ήμερο του μήνα.

Δεν επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός τους απλήρωτους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους ελαστικά εργαζόμενους, τους καταστηματάρχες που σωρεύουν απλήρωτους λογαριασμούς και χρέη στα ταμεία και στην εφορία.

Δεν μίλησε ο κ. Σαμαράς με τους πολίτες που τρέμουν μήπως χάσουν την κατοικία τους απ τις τράπεζες.

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα:

Γιατί διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ όταν έλεγαν πως θα ήταν προσωρινός;

Πως μπορεί να μιλά για φοροελαφρύνσεις και την ίδια στιγμή να παρατείνεται η έκτακτη κατά τα άλλα «εισφορά αλληλεγγύης»;

Γιατί αποκρύπτεται η συμφωνία για μέτρα μείωσης των συντάξεων και κοψίματος του ΕΚΑΣ από ένα μεγάλο μέρος συνταξιούχων;

Γιατί δεν καταργείται η εξίσωση του φόρου στα καύσιμα;

Πως μπορεί ο κ. Σαμαράς να μιλά για πολιτική επενδύσεων όταν επί των ημερών του η χώρα περνά τη μεγαλύτερη περίοδο αποεπένδυσης;

Οταν στο προϋπολογισμό του 2015 προβλέπεται αύξηση των φόρων και ταυτόχρονα ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευθεί για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5% για τα επόμενα χρόνια εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος θα πηγαίνει για την αποπληρωμή του χρέους, τότε όλοι συνειδητοποιούν πως αυτό που ετοιμάζει ο κ. Σαμαράς για την επόμενη ημέρα είναι μια νέα άγρια λιτότητα. Αποτελεί πρόκληση η εξαγγελία για νέες θέσεις εργασίας όταν οι νέοι μεταναστεύουν και η ανεργία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την συμμετοχή του Ροδιακού λαού ώστε να βγουν τα νησιά από τον κυκλώνα που μας έβαλαν αυτοί που τώρα "επιδιώκουν" να μας σώσουν. 

Επιθυμία όλων μας είναι να φτιάξουμε τις ζωές μας σε ένα τόπο που να αισθάνεσαι περήφανος/η να ζεις,  που θα έχει δίχτυ ασφαλείας για τους πιο αδύναμους, που δεν θα τρέμουν να αρρωστήσουν οι πολίτες του. Που θα εργάζονται με αξιοπρέπεια. Σε ένα κράτος φιλικό για τους πολίτες, δίκαιο κι όχι αποτέλεσμα αδιαφανών συναλλαγών κάτω από το τραπέζι. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά και τον δημόσιο πλούτο και ζητά από τους πολίτες να τον προστατεύσουν από τα μεγάλα συμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει σε μια διοίκηση χρηστή, σε αντίθεση με το πελατειακό κράτος που έφτιαξαν όσοι κυβέρνησαν ως τώρα και μας κουνάνε και το δάχτυλο.

Τέλος ι κομματικοί μηχανισμοί της ΝΔ. οφείλουν να γνωρίζουν πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Οι μεταγραφές βουλευτών στην ΝΔ, τόσο τοπικά με την αθλήτρια της κυβίστησης κ. Μίκα Ιατρίδη, όσο και πανελλαδικά, μόνο ποδοσφαιρική ομάδα τοπικού πρωταθλήματος μπορούν να θυμίζουν.

Τα στελέχη και οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνουν ένα φορτίο ευθύνης: Να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της εσωτερικής υποτίμησης, της φτωχοποίησης του μεγαλύτερου μέρους του λαού και να σταθεί στα πόδια της. Δεν διαπλέκονται και δεν επιλέγονται μέσα από αδιαφανείς, λομπίστικες διαδικασίες όπως ξέρουν οι ίδιοι στη ΝΔ. 

Η 25η Ιανουαρίου, θα ναι η αρχή για να ξανασταθούμε στα πόδια μας και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Στις 25 Ιανουαρίου η ελπίδα θα νικήσει το φόβο. 

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!