Το βιβλίο που κανείς δεν έχει καταφέρει να… διαβάσει μέχρι τέλους! [photos]

Όταν το 1874 ο γιατρός Robert Clark Kedzie κυκλοφόρησε το βιβλίο «Shadows from the Walls of Death», θέλησε να μιλήσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση αρσενικού, με έναν ιδιαίτερο τρόπο... 

Απλώς, παραθέτοντας κομμάτια ταπετσαρίας.

b1.jpg

Αν σας κάνει εντύπωση το περιεχόμενο του βιβλίου, υπάρχει εξήγηση.

Οι ταπετσαρίες στους τοίχους ήταν πολύ στη μόδα, όμως περιείχαν τοξικό αρσενικό, κάτι που προκαλούσε προβλήματα στους κατοίκους των σπιτιών. Κανείς δεν είχε εντοπίσει την αιτία, εκτός φυσικά από τον γιατρό Kedzie, ο οποίος για να τους πείσει συγκέντρωσε εκατοντάδες τέτοιες ταπετσαρίες, τις οποίες έδεσε σε βιβλία.

b2.jpg

Έπειτα έδεσε τα βιβλία των «Σκιών από τους Τοίχους του Θανάτου», τα οποία και έστειλε σε διάφορες βιβλιοθήκες των ΗΠΑ, ενημερώνοντας τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τις Αρχές για τον υγειονομικό αυτό κίνδυνο, αφού οι σελίδες τους ήταν γεμάτες από αρσενικό.

b3.jpg

Όσοι φυλλομετρούσαν τις σελίδες του, σύντομα παρουσίαζαν πονοκέφαλο, σωματικούς πόνους, πυρετό, τριχόπτωση και σπασμούς – δηλαδή τα ίδια συμπτώματα με κάποιον που είχε στο σπίτι του ταπετσαρία.

Σήμερα, από τα συνολικά 100 αντίτυπα, διασώζονται μόνο δύο, τα οποία φυλάσσονται σε ειδικές προθήκες στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, και για να διαβάσει κάποιος το βιβλίο, πρέπει να φορά προστατευτική στολή.

Σχεδόν δύο αιώνες μετά, τα βιβλία παραμένουν εξαιρετικά τοξικά, με αποτέλεσμα τόσο το εξώφυλλο όσο και οι σελίδες να είναι τυλιγμένες με ειδική επένδυση. 

πηγή: http://www.newsone.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!