Ένωση Διασπορά ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ: Αποπλογισμός βοήθειας που δόθηκε στο νοσοκομείο της Καλύμνου

Ένωση Διασπορά ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ Πολιτιστική και Φιλανθρωπική Ένωση – δρόμος Batignolles, 13129 Σαλέν ντε ζιρό – Γαλλία
 
Σαλέν ντε ζιρό, 12 Δεκεμβρίου 2014
Απολογισμός 2014 βοήθεια που δόθηκε στο νοσοκομείο της Καλύμνου
 
Η οικονομική καταστροφή που χτυπά την Ελλάδα από το 2007 έχει καταστρέψει πολλούς τομείς της οικονομίας και έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες. Για να αποφύγει η χώρα την πτώχευση, έχει υποχρεωθεί να εφαρμόσει μια πολιτική αυστηρής λιτότητας ως αντάλλαγμα της παροχής δανείων από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ. Από το 2009 οι δαπάνες της λειτουργίας του συστήματος της δημόσιας υγείας έχουν μειωθεί κατά 60%, βάζοντας τα νοσοκομεία σε κίνδυνο και εξαναγκάζοντάς τα να λειτουργούν στο όριο των κανόνων ασφαλείας.
Από το Σεπτέμβριο του 2012, υπό την παρακίνηση του γιατρού κ. Παπαχατζή, χειρούργου γυναικολόγου στο νοσοκομείο της Άρλ, και του γιατρού κ. Παρασκευόπουλου, διευθυντή του νοσοκομείου της Καλύμνου, η ένωση «Διασπορά Κάλυμνος-Δωδεκάνησος», οργανώνει ομάδες εθελοντών από τις ελληνικές και κυπριακές ενώσεις και από τις ορθόδοξες κοινότητες της ευρύτερης περιοχής της Μασσαλίας. Όλοι μαζί έχουν αποφασίσει να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη δημιουργία μιας γραμμής αλληλεγγύης προς το νοσοκομείο της Καλύμνου. Η δράση αποβλέπει στη συλλογή φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού από τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία της περιοχής. Όλα τα παραπάνω συγκεντρώνονται στην εκκλησία του Σαλέν ντε Ζιρό, ταξινομούνται, συσκευάζονται και αποστέλλονται στην Κάλυμνο.
 
αποδημοι γαλλίας 2 αποδημοι γαλλίας 3 αποδημοι γαλλίας 4αποδημοι γαλλίας 5 
 
  • Φεβρουάριος 2013: Πρώτη αποστολή. Αποστολή 2 παλετών φαρμάκων με την υλικοτεχνική υποστήριξη του γραφείου της DHL στο Marignane (Μαρινιάν).
  • Ιούλιος 2013: Δεύτερη αποστολή. Αποστολή 4 παλετών αναλώσιμων και φαρμάκων, νοσοκομειακών πολυθρόνων, αποστειρωτών, με την υλικοτεχνική υποστήριξη της Μαρίνας και του Γιώργου Δημητράκη.
  • Δεκέμβριος 2013:Τρίτη αποστολή. Αποστολή δεμάτων αναλώσιμου νοσηλευτικού υλικού για την καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου με την υλικοτεχνική υποστήριξη του κ. Μιχάλη Παπαχατζή.
  • Απρίλιος 2014 - Τέταρτη αποστολή. Ενοικίαση από την ένωση «Διασπορά Κάλυμνος-Δωδεκάνησος» ενός φορτηγού 12 m3. Αποστολή πολύ σημαντικών αναλώσιμων και φαρμάκων.
  • Ιούλιος 2014 - Πέμπτη αποστολή. Δανεισμός, μετά από παρέμβαση του κ Μιχάλη Παπαχατζή, ενός φορτηγού 12 m3. Αποστολή πολύ σημαντικών αναλώσιμων και μερικών νοσηλευτικών συσκευών (ένα πλήρες τραπέζι οφθαλμολογίας, ένα εργαστηριακό μικροσκόπιο). Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη δωρεά 1.000 € της ένωσης «Όλυμπος» της Σαιντ Ετιέν που μας επέτρεψε την αγορά καινούριων νοσηλευτικών αναλώσιμων.
  • Νοέμβριος 2014 – Έκτη αποστολή. Αποστολή 4 παλετών με πολύ σημαντικά αναλώσιμα με την υλικοτεχνική υποστήριξη της Μαρίνας και του Γιώργου Δημητράκη.
Ο κ. Γιάννης Σοκοράκης, νέος διευθυντής του νοσοκομείου της Καλύμνου, μας στέλνει τα ειλικρινή του συγχαρητήρια για την ποιότητα όλων αυτών που έχει παραλάβει και των οποίων η συνεισφορά είναι εξαιρετικά σημαντική στην καθημερινή φροντίδα των ασθενών: επίδεσμοι, επιθέματα, γάζες, τσιρότα, αντισηπτικά, απολυμαντικά, επουλωτικά, οροί γλυκόζης, μετρητές, σωληνάκια, βελόνες, σύριγγες, σταλάκτες, πάνες, μπλούζες, γάντια, νάρθηκες, πατερίτσες, οσφυϊκές ζώνες... Έχουμε αποστείλει επίσης αρκετά φαρμακευτικά είδη στον πατέρα Ηλία Μουζουράκη, της εκκλησίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο οποίος υπό την εποπτεία του Μητροπολίτη Καλύμνου, διανέμει δωρεάν φάρμακα σε φτωχούς υπό τον έλεγχο εθελοντών γιατρών.
Πολλοί άνθρωποι ελληνικής καταγωγής, αλλά και άλλοι σοκαρισμένοι από τις δυσκολίες που περνά ο ελληνικός λαός, επιθυμούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να διασχίσει αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο της ιστορίας της, και εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στην Ένωσή μας, βοηθώντας μας να καλύψουμε τα σημαντικά έξοδα της μεταφοράς και αποστολής των δεμάτων προς το νοσοκομείο της Καλύμνου.
Γεώργιος Herrera                       Γεώργιος Δημητράκης
Πρόεδρος της Ένωσης                  Αντιπρόεδρος της Ένωσης

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!