Προβολή ταινίας: «Έλλληνες στη Καμάργη, Εξορία μεταξύ αλάτι και θάλασσα»

Το Σάββατο ,6 Σεπτεμβρίου 2014 -στις 9 το βράδυ- θα προβληθεί στο ανοιχτό θέατρο Χώρας η ταινία με τίτλο:
«Έλλληνες στη Καμάργη, Εξορία μεταξύ αλάτι και θάλασσα».
 
Η ταινία στηρίζεται στο βιβλίο της Άννης Μαΐλλη . Είναι μια σειρά από χρονικά που περιγράφουν τη ζωή των Ελλήνων που φύγανε από την Δωδεκάνησο ή την Μικρά Ασία , για να δουλέψουν στις αλυκές της Καμάργης.
 
Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ.
Η Άννη Μαΐλλη γεννήθηκε στο Σαλέν ντε Ζιρό από πατέρα Έλληνα και μητέρα Γαλλίδα. Καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών και Διδάκτωρ Πανεπιστημίου, έχει γράψει διάφορα βιβλία, ιδιαιτέρως για τον Picasso. Επί 3 χρόνια, έκανε αμέτρητες συνεντεύξεις με άνδρες και γυναίκες από ελληνική ή αρμενική καταγωγή, όλοι εργάτες στις αλυκές.
Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων της Δωδεκανήσου αλλά και προσφύγων της Μικράς Ασίας, συμπεριλαμβανομένων και των Αρμενίων, αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του και επιβιβάζεται σε γαλλικά πλοία για να εργαστεί σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες στις αλυκές της περιοχής Καμάργκ (Camargue) στο Δέλτα του Ροδανού, στο νότο της Γαλλίας. Μια πτυχή της ελληνικής ιστορίας μετανάστευσης ιδιαίτερα άγνωστη μέχρι σήμερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!