Ταξίδι του Δημάρχου Νισύρου στη Νέα Υόρκη

Ο Δήμαρχος επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη την Τρίτη 13/01/2015 στις 10:00 το πρωί. Το ταξίδι στη Νέα Υόρκη είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, με τις συναντήσεις με τους Νισύριους Ομογενείς και τις προσφορές των Νισύριων της Αμερικής στην Νίσυρο.

Την Κυριακή 11/01/2015 κόπηκε η Βασιλόπιτα του Συλλόγου των Νισυρίων της Αμερικής και ταυτόχρονα έγινε η ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόεδρος του νέου ΔΣ του συλλόγου είναι ο κ. Γιάνης Κωνσταντινίδης και ένα από τα μέλη του είναι ο κ. Αντώνης Καρπαθάκης. Ο κ. Καρπαθάκης είναι ταυτόχρονα και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νισυρίων. Η διπλή ιδιότητα του κ. Καρπαθάκη αποτελεί ιστορική πρωτοτυπία για την Ελληνική ομογένεια της Αμερικής και αναδεικνύει με περίτρανο τρόπο τους στενούς δεσμούς των μελών της κοινότητας των Νισυρίων ανά τον κόσμο. Είναι επίσης πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι ο Δήμαρχος των Νισυρίων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Νισυριακής κοινότητας της Νέας Υόρκης.
Ο Δήμαρχος σε εκτενή ομιλία του αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής στη Νίσυρο και στα βραχυπρόθεσμα και πακροπρόθεσμα σχέδια της νέας Δημοτικής αρχής. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση και έγιναν παρεμβάσεις από τους παρευρισκομένους.
Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν εκατοντάδες Νισύριοι και μέσα σε κλίμα ένθερμο και αδερφικό αντάλλαξαν ευχές για τον καινούργιο χρόνο. Ο Δήμαρχος στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην παρούσα προσφορά των Νισύριων της Αμερικής στο νησί μας.
Η προσφορά των δυο λεωφορείων του Κωνσταντίνου Βλάχου, για τα οποία αναφερθήκαμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου, αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός για τη Νίσυρο.
Υπάρχει συνέχεια στις προσφορές στην πατρίδα από τους Νισύριους της Αμερικής.
Οι αδελφοί Ράλλη ανέλαβαν εξ' ολοκλήρου την ανακαίνιση του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στη Πλατεία Ηρώων του Μανδρακίου. Το έργο θα ξεπεράσει τις 10,000 ευρώ.
Ο κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου, ανέλαβε την αγορά δυο απινιδωτών για την προστασία της υγείας των πολιτών της Νισύρου.
Ο συμπατριώτης μας Σφακιανός Γιώργος, ανέλαβε την αγορά μιας κάμερας για την απευθείας μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Σπηλιανής, το κόστος της οποίας φθάνει τα 500 ευρώ. Ολοι οι ανά τον κόσμο Νισύριοι θα μπορούν να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία μέσω του διαδικτυακού τόπου του Δήμου μας.
Ο συμπατριώτης μας Κώστας Παπαμιχαήλ ανέλαβε την αγορά δεύτερης κάμερας που θα εγκατασταθεί στο μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής, και την συνδρομή δυο ετών λειτουργίας. Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 1500 ευρώ.
Ο σύλλογος των Νισυρίων της Αμερικής ανέλαβε να δώσει στον Δήμο μας δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα, ένα τρίκυκλο για την αποκπομιδή των απορριμμάτων και ένα μικρό μεταφορικό μέσο πολιτών εντός του οικισμού τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο ανιδιοτελής πατριωτισμός όλων των συμπατριωτών μας αποτελεί περίτρανη απόδειξη της συμβολής όλων των Νισύριων στην δημιουργία μιας νέας Νισύρου, της προόδου και της ανάπτυξης. Αυτό το νέο κύμα προσφορών στην πατρίδα από τους Νισύριους της Αμερικής, επιβεβαιώνει τις θέσεις της Πατριωτικής Ενωτικής Κίνησης Αναγέννησης της Νισύρου (ΠΕΚΑΝ) για την συνένωση ολόκληρης της απανταχού τον κόσμο κοινότητας των Νισυρίων.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!