Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της AHEPA

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Την ιδιαίτερα σημαντική δραστηριοποίηση της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Οργάνωσης (AHEPA) στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υποστήριξης της κοινωνίας σε επίπεδο ιατρικών αναγκών, ψυχολογικής υποστήριξης και στήριξης νέων επιστημόνων που βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποδεχόμενη Αντιπροσωπεία της Οργάνωσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η σημασία της Ελληνικής Ομογένειας στις ΗΠΑ, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή. Η κ. Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε την Αντιπροσωπεία της AHEPA για της πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ελληνικό Κοινοβούλιο τους τελευταίους τρεις μήνες προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης της ελληνικής κοινωνίας και της ενίσχυσης της δημοκρατίας.

«Η αντιπροσωπεία της AHEPA ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του ελληνικού κοινοβουλίου να αναβαθμίσει και να ανασυγκροτήσει την Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αλλά και για την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους που το έργο της υπηρετεί στην ουσία του, το δικαίωμα του ελληνικού λαού αφενός να γνωρίζει την αλήθεια για το δημόσιο χρέος και αφετέρου να αμυνθεί απέναντι σε ένα άδικο χρέος που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται ως μέγγενη και ως εργαλείο εκβιασμού της κοινωνίας και των επόμενων γενεών», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνονται αυτές οι συναντήσεις, όπως και η συνεργασία σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το ελληνικό κοινοβούλιο θα είναι πάντοτε ανοικτό και φιλόξενο στην AHEPA και στους εκπροσώπους της και με πολλή χαρά θα συνεχίσουμε το διάλογο και τη συνεργασία υλοποιώντας και μία δέσμευση: Τη δέσμευση ότι η Βουλή θα είναι ανοικτή στην κοινωνία, στην παγκόσμια κοινότητα και στη Διασπορά», κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής.

O ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, Φίλιπ Φράγκος, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Βουλής για τη θερμή υποδοχή, δήλωσε: «Η AHEPA έχει μια ιστορία 100 περίπου χρόνων. Ιδρύθηκε για να βοηθήσει τους Έλληνες μετανάστες απέναντι στη δίωξη και τις επιθέσεις της Κου-Κλουξ-Κλαν. Βοήθησε στην ένταξη των Ελλήνων μεταναστών στην αμερικανική κοινωνία, διαφυλάσσοντας παράλληλα την κουλτούρα, τις αξίες και τα ιδεώδη του Ελληνισμού. Γίναμε καλοί Αμερικανοί, επειδή ήμασταν καλοί Έλληνες».

Ο κ. Φράγκος πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ισχυρός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών. «Μια ισχυρή Ελλάδα σημαίνει μια ισχυρή Αμερική. Θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή τη σχέση», επεσήμανε, τονίζοντας πως «αυτή η οικονομική κρίση πρέπει να ξεπεραστεί. Πρέπει να ξεπεραστεί με τρόπο που να διατηρεί την κυριαρχία αυτού του έθνους και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του. Των ανθρώπων που μας μετέδωσαν τις αξίες της Δημοκρατίας». 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!