Φιλοξενία ομογενών από τις εμπόλεμες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκφράσει την ανησυχία του για την πρόσφατη επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας και έχει καλέσει τις δύο πλευρές να εργαστούν εποικοδομητικά για το σεβασμό των Συμφωνιών του Μίνσκ, την αποτροπή περαιτέρω βίαιων ενεργειών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως υπέρτατου αγαθού.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η ΓΓΑΕ παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην εμπόλεμη περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας. Έχει δηλωθεί επισήμως ότι η ασφάλεια και προστασία των Ελληνικής καταγωγής ομογενών, οι οποίοι διαβιούν εκατέρωθεν της γραμμής εκεχειρίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και στοχεύοντας στη  άμεση συμπαράσταση, στήριξη και  ανακούφιση των ομογενών, οι οποίοι πλήττονται ιδιαιτέρως από τις επώδυνες συνέπειες της εμπόλεμης κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, όπως φάνηκε και από την προ ημερών απώλεια ζωής ομογενούς μας στο χωριό Σαρτανά, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία υλοποίησης προγραμμάτων φιλοξενίας στη χώρα μας ομογενών από εμπόλεμες περιοχές.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας της ΓΓΑΕ για τη στήριξη της δοκιμαζόμενης Ελληνικής ομογένειας στην εμπόλεμη περιοχή, σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΣΠΟ «Νόστος» (Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών), οργανώθηκε η φιλοξενία οικογενειών ομογενών από την περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας κατά το χρονικό διάστημα, από 24 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου, στο νησί της Ρόδου.

Συνολικά θα φιλοξενηθούν 194 άτομα, ενήλικες και παιδιά,  ενώ η φιλοξενία και  υποστήριξη περιλαμβάνει διαμονή και πλήρη διατροφή σε άνετο και ασφαλές κατάλυμα υψηλών προδιαγραφών (RodosPalace), όπου εξασφαλίστηκε ιδιαίτερα συμφέρουσα προσφορά. Θα λειτουργεί και help-desk για όποιες οργανωτικές ή άλλες ανάγκες προκύψουν από την φιλοξενία των ομογενών μας. Σε όσα άτομα ή οικογένειες το χρειάζονται, θα παρέχονται υπηρεσίες ψυχο-κοινωνικής υποστήριξης.             Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα διοργανωθούν δραστηριότητες με βάση τα ενδιαφέροντα των φιλοξενουμένων, πολιτιστικά δρώμενα και ημερήσιες ξεναγήσεις σε χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος.

Οι ομογενείς θα φθάσουν στο αεροδρόμιο της Ρόδου με την πτήση Α3 4991, η οποία προσγειώνεται στις 14.15 της 24ης Αυγούστου. Το καλωσόρισμα των συμπατριωτών μας, από την εμπόλεμη ζώνη, από τους πολίτες και τις αρχές της Ρόδου, θα γίνει στο ξενοδοχείο RodosPalaceστις 20.00, όπου θα δοθεί και συνέντευξη τύπου.

Η συνολική μετακίνηση των δοκιμαζόμενων ομογενών μας παραχωρήθηκε ως ευγενική χορηγία από την ΑegeanAirlines.

Δελτίο Τύπου Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!