Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού για την φιλοξενία 191 ομογενών από την Ουκρανίας

Με την σημερινή άφιξη και άλλων 15 ομογενών συμπληρώνεται ο αριθμός των 191 ομογενών, μελών της ελληνικής μειονότητας από την ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης και της Ανατολικής Ουκρανίας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας που υλοποιείται με πρωτοβουλία του ΥΠ.ΕΞ-Γ.Γ.Α.Ε., με την συνεργασία της «ΕΚΠΟΣΠΟ-ΝΟΣΤΟΣ» και την συμπαράσταση όλων των φορέων και αρχών του νησιού της Ρόδου.

Η πρώτη ομάδα των 176 έφτασε στη Ρόδο την Δευτέρα 24 Αυγούστου. Στο καλωσόρισμα των ομογενών που έγινε σε συγκινητική ατμόσφαιρα χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ Κυρίλλου, πατέρας Αντώνιος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Περιφεριάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Πέτρος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Πρόεδρος του Δημόσιου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου κ. Σέργιος Αϊβάζης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ρόδου «Διγενής» κα. Φωτεινή Ελευθεριάδου.

Στον χαιρετισμό του, ο επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε. κ. Μιχάλης Κόκκινος απευθυνόμενος στους ομογενείς μας τόνισε ότι «Η Ρόδος ανοίγει τη μεγάλη πατρική αγκαλιά που υποσχέθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, μια αγκαλιά που περικλείει τον ελληνισμό που κρατήσατε μέσα σας στην Ουκρανία και αυτό να πάρετε πίσω όταν τελειώσει αυτό το ταξίδι σας στην Ελλάδα γιατί αυτό που περιλαμβάνει ο ελληνισμός είναι ειρήνη, δημοκρατία, αλληλεγγύη και ανθρωπισμός. Γιατί εμείς οι Έλληνες δεν πολεμάμε με τα όπλα αλλά με τις ιδέες».

Τις ημέρες που ακολουθούν οι ομογενείς μας θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου, την παλιά πόλη της Ρόδου, θα συμμετάσχουν σε πολιτιστικά δρώμενα του νησιού και σε δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτούς. Ο Δήμος Ρόδου παρέχει στους συμμετέχοντες κάρτα ελεύθερης μετακίνησης για όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο νησί. Παράλληλα από την «ΕΚΠΟΣΠΟ-ΝΟΣΤΟΣ» θα παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Οι ομογενείς μας αναχωρούν στις 12 Σεπτεμβρίου και επιστρέφουν στην Ουκρανία με πτήσεις charterτης εταιρείας «AegeanAirlines» και λεωφορεία της εταιρείας «MouzenidisTravel» που χορήγησαν ευγενώς.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!