Ο Μιχάλης Κόκκινος συναντά την ομογένεια στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Oεπικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος συνεχίζοντας την επίσημη αποστολή του στην Αυστραλία, επισκέφθηκε στις 9 και 10 Μαρτίου την Αδελαΐδα στη Νότια Αυστραλία, όπου μαζί με τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στην Αδελαΐδα κ. Ανδρέα Γκούρα, ο οποίος οργάνωσε την αποστολή εκεί, είχαν συναντήσεις με παράγοντες της ομογένειας.

Συγκεκριμένα συνάντησε τους εκπροσώπους των Δωδεκανησιακών Σωματείων σε οργανωμένη συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Κολοσσός» όπου έδωσε και συνέντευξη στην Ελληνική διαδικτυακή τηλεόραση HellenicPresence και επισκέφθηκε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας στην έδρα του Κοινοτικού Κέντρου, όπου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο και με το Εποπτικό Συμβούλιο.

Στο Κοινοτικό Κέντρο είχε ανοικτή δημόσια συζήτηση παρουσία του κ. Γενικού Προξένου και απήντησε σε ερωτήσεις μελών και παραγόντων της Κοινότητας. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια, επισκέπτεται την Κοινότητα της Νοτίου Αυστραλίας εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και της Ελληνικής πολιτείας.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική παροικία της Αδελαΐδας, ενώ ο κ. Κόκκινος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Γ.Γ.Α.Ε. σχετικά με το ΚΕΠ Αποδήμων μέσω  της αναμενόμενης διασύνδεσης του Υπουργείου Εσωτερικών με τις Ελληνικές Προξενικές Αρχές, το νέο νόμο για το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής γλώσσας, την ενεργοποίηση θεματικών προγραμμάτων φιλοξενίας της ομογενειακής νεολαίας στην πατρίδα, ενώ παρότρυνε τους ομογενείς να καταθέσουν τις απόψεις τους στην τρέχουσα διαβούλευση για το νέο νομικό πλαίσιο για την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση εκτός Ελλάδας.

Η συζήτηση κατέληξε σε συμφωνία σύσφιξης των σχέσεων της Κοινότητας και περαιτέρω συνεργασία προς όφελος της παροικίας της Νότιας Αυστραλίας.

Ο κύριος Κόκκινος  επισκέφθηκε τον υπερσύγχρονο οίκο ευγηρίας της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Croydon, όπου παράγεται φιλανθρωπικό έργο με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο στην παροικία και μεταξύ των άλλων ενημερώθηκε για τις ανάγκες του γηροκομείου σε Ελληνόγλωσσο ειδικευμένο προσωπικό. Επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις του Ελληνo-ορθόδοξου σχολείου του Αγίου Γεωργίου της Αρχιεπισκοπής Aυστραλίας, διαπιστώνοντας το υψηλότατο επίπεδο των εγκαταστάσεων και της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ενημερώθηκε για τα θέματα του σχολείου, ενώ οι υπεύθυνοι πρότειναν τρόπους για την ενίσχυση της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

Είχε συνάντηση με τον ομογενή Αρχιδικαστή της Νότιας Αυστραλίας κ. ChrisKourakis, ο οποίος βρίσκεται στην υψηλότερη θεσμική θέση στην Πολιτεία μετά τον Κυβερνήτη και τον Πρωθυπουργό. Συναντήθηκε στο Κοινοβούλιο με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας και Νοτίου Αυστραλίας, υπό τον ομογενή Πολιτειακό Treasurerκ. Τομ Κουτσαντώνη, παρουσία, μεταξύ άλλων,  και της κ. LeesaVlahos, Βουλευτή του Εργατικού Κόμματος στην Κάτω Βουλή της Νοτίου Αυστραλίας και Υπουργού Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Ψυχικής Υγείας και εξαρτήσεων από ουσίες και της κ. ZoeBetisson, Βουλευτή του Εργατικού Κόμματος στην Κάτω Βουλή της Νοτίου Αυστραλίας και Υπουργού Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων.  Συναντήθηκε επίσης στο Κοινοβούλιο και με τον Βουλευτή κ. Gardner, Σκιώδη Υπουργό του Αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου Κόμματος για Πολυπολιτισμικές Υποθέσεις.    

Ο κύριος Κόκκινος επισκέφθηκε το εργοστάσιο ομογενειακών συμφερόντων Samaras, το οποίο αναλαμβάνει μεγάλα κατασκευαστικά έργα στην Αυστραλία. Συμμετείχε επίσης σε οργανωμένη, από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας κ. Ανδρέα Γκούρα, συνάντηση με μερικούς από τους σημαντικότερους ομογενείς επιχειρηματίες της Νότιας Αυστραλίας, τους κ.κ. Σαμαρά, Δουβαρτζίδη, Μάρα, Καρύδη, Δεμουρτζίδη και Καρυτινό, όπου συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης της αυξημένης οικονομικής και κοινωνικής επιρροής τους στην περιοχή, επ’ ωφελεία των Ελληνικών συμφερόντων καθώς και το θέμα της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, το οποίο τους απασχολεί ιδιαίτερα.

Επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού ομογενειακού ραδιοσταθμού Ράδιο Ένα και έδωσε συνέντευξη στην ομογενή δημοσιογράφο κ. TheodoraMaios, ενημερώνοντας τους ομογενείς για το έργο της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και για τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής πολιτείας για την ομογένεια.    

Η αποστολή του κ. Κόκκινου επισφράγισε την βούληση για το ξεκίνημα μίας νέας περιόδου στις σχέσεις  της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και της Ελληνικής Πολιτείας με τον Ελληνισμό της Νότιας Αυστραλίας στην κατεύθυνση της συμμετοχής όλων των Ελλήνων της Αυστραλίας στα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και στην επικείμενη διαβούλευση για το νέο σχέδιο νόμου, το οποίο θα ρυθμίσει την οργάνωση και  λειτουργία του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού. Η στενή επαφή της Ελλάδας με την εκεί ομογένεια, εκτός από αυτονόητη από πατριωτικής πλευράς, μπορεί να αποβεί και πολύτιμη στην χώρα μας δεδομένης της κοινωνικής και οικονομικής ισχύος των ομογενών μας.       


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!