Ο Επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλης Κόκκινος μιλά στο CNN Greece

Ο Επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλης Κόκκινος μιλά στο CNN Greece για το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, για την επιστολική ψήφο, για τα Ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό, για την σταδιακή δημιουργία ΚΕΠ Αποδήμων στα Προξενεία και για την επιστροφή κάποιων ομογενών στην πατρίδα

Ο κ. Μιχάλης Κόκκινος, Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για τη δομή του νέου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

Πρώτα το ΣΑΕ και μετά η επιστολική ψήφος

Επόμενο βήμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι η επίλυση του θέματος της επιστολικής ψήφου των απόδημων. Σε ότι αφορά το ΣΑΕ τόνισε ότι θα έχει νέα διάρθρωση, θα υπάρχουν μεγάλες περιφερειακές οργανώσεις και θα συμμετέχουν και φιλέλληνες. Ο κ. Κόκκινος επισημαίνει ότι θα εκφράζει όλους τους Έλληνες και θα προτείνει λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα.

Δεν θα κλείσουν ελληνικά σχολεία

Σε ότι αφορά το πρόβλημα των ελληνικών σχολείων, που κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο λόγω έλλειψης μαθητών, είπε ότι δεν θα κλείσει κανένα, αντίθετα, θα εκσυγχρονιστούν και θα αναβαθμιστούν. Στόχος δε της Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού, όπως είπε ο κ. Κόκκινος στο CNN Greece είναι η αναγνώριση των πτυχίων τους από τα κράτη που λειτουργούν.

Κάθε προξενείο και ένα ΚΕΠ

Ο κ. Μιχάλης Κόκκινος, ανακοίνωσε την επανασύσταση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών που θα διευκολύνουν στις συναλλαγές, τους Έλληνες της διασποράς. Πρόκειται για απόφαση, όπως επισημαίνει ο κ. Κόκκινος, του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και του υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Το πρώτο βήμα γίνεται με την ηλεκτρονική διασύνδεση και τη δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών. Η μεταφορά των δημοτολογίων έγινε πιλοτικά στο προξενείο του Ντίσελντορφ και στόχος είναι τα επόμενα χρόνια σε κάθε προξενείο να λειτουργεί και ένα ΚΕΠ για τους απόδημους.

Οι ομογενείς επιστρέφουν στην Ελλάδα

Τέλος σε σχετική ερώτηση του CNN Greece, o κ. Κόκκινος αποκάλυψε ότι υπάρχει επιστροφή ομογενών παρά την οικονομική κρίση.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!