Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Τάρπον Σπρίνγκς

Τάρπον Σπρίνγκς, Φλόριδα – Η πόλη των Θεοφανείων, όπως έχει γίνει γνωστή σε όλη την Αμερική, γιόρτασε για 107η χρονιά με λαμπρότητα και κατά την παράδοση την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ως είθισται, προεξήρχε των εορταστικών εκδηλώσεων. Το πρωί της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2013, ο Αρχιεπίσκοπος π...
Τάρπον Σπρίνγκς, Φλόριδα – Η πόλη των Θεοφανείων, όπως έχει γίνει γνωστή σε όλη την Αμερική, γιόρτασε για 107η χρονιά με λαμπρότητα και κατά την παράδοση την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ως είθισται, προεξήρχε των εορταστικών εκδηλώσεων. Το πρωί της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2013, ο Αρχιεπίσκοπος προέστη της Θείας Λειτουργίας και της τελετής του Μεγάλου Αγιασμού, συλλειτουργούντων, των Μητροπολιτών Άτλαντας κ. Αλεξίου, Δαρδανελίων κ. Νικήτα και του επισκόπου Ξάνθου κ. Δημητρίου.

 

Η πομπή που σχηματίστηκε έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου οδήγησε στο μικρό κολπίσκο Σπρινγκ Μπαγιού, όπου παρουσία χιλιάδων κόσμου που συρρέουν από πολλά μέρη της Αμερικής πραγματοποιήθηκε η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Οι 47 έφηβοι 16-18 χρονών, που είχαν λάβει θέσεις σε μικρές βάρκες ημικυκλικά του μικρού κολπίσκου βούτηξαν στα νερά μόλις ο Αρχιεπίσκοπος έριξε το σταυρό. Σε λιγότερο από ένα λεπτό, ο 16χρονος Βασίλειος Harding, που έλκει την καταγωγή από το μικρό νησί Χάλκη της Δωδεκανήσου, πετάχτηκε από το νερό κρατώντας ψηλά τον λευκό σταυρό.

 

Την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού παρακολούθησαν χιλιάδες ομογενείς, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνοαμερικανός Βουλευτής Γκας (Κωνσταντίνος) Μπιλιράκης με την οικογένειά του που εκλέγεται στην περιοχή της Φλόριδα. 

 

 

πηγη:  www.goarch.org

Πηγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!