Ξεπέρασαν τις 11.000 οι εγγραφές στο Μητρώο Απανταχού Καλυμνίων

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι εγγραφές στο Μητρώο Απανταχού Καλυμνίων !!! Παρέδωσε το πρώτο «πακέτο» ο υπεύθυνος αποδήμων στον Δήμαρχο.Σε ιδιαιτέρως φορτισμένη ατμόσφαιρα λόγω της λήξης της 5μηνης σύμβασης των εργαζομένων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, έγινε στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ η παράδοση στο Δήμαρχο από τον υπεύθυνο αποδήμων Δρόσο Ταυλάριο και...

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι εγγραφές στο Μητρώο Απανταχού Καλυμνίων !!! Παρέδωσε το πρώτο «πακέτο» ο υπεύθυνος αποδήμων στον Δήμαρχο.

Σε ιδιαιτέρως φορτισμένη ατμόσφαιρα λόγω της λήξης της 5μηνης σύμβασης των εργαζομένων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, έγινε στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ η παράδοση στο Δήμαρχο από τον υπεύθυνο αποδήμων Δρόσο Ταυλάριο και τους 3 εργαζομένους που δούλεψαν στην καταγραφή των Καλυμνίων της διασποράς κ.κ.Πόπη Πιζάνια, Μαρία Λεντή και Μιχάλη Σφουγγαριστό ,καταλόγου των πρώτων 11.056 αποδήμων που απέγραψαν στο Μητρώο των απανταχού Καλυμνίων.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που προχώρησε σχετικά γρήγορα παρά την μεγάλη δυσκολία του εγχειρήματος, που έγινε ακόμα πιο δύσκολο εξαιτίας της αδικαιολόγητης υπονόμευσης της από κάποιους κύκλους ,γεγονός που δημιούργησε δυσπιστία σε συλλόγους αποδήμων ,οι οποίοι δεν βοήθησαν την μεγάλη προσπάθεια.   Παρόλα αυτά, ένα μεγάλο μέρος αποδήμων έχει ήδη απογραφεί ,θα απαιτηθεί όμως πολύς χρόνος για την ολοκλήρωση του αρχείου, αφού ο συνολικός αριθμός των αποδήμων μας, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 70.000.

Με την δημιουργία του Μητρώου, η επικοινωνία Δήμου-Αποδήμων οργανώνεται, το νησί μας αποκτά δυνατότερες προσβάσεις στα όργανα που διαμορφώνουν την πολιτική της χώρας μας στον τομέα του απόδημου ελληνισμού και στις σχετικές χρηματοδοτήσεις και έχει πολλά ακόμα οφέλη τα οποία ο υπεύθυνος αποδήμων περίγραψε πολύ απλά ,λέγοντας ότι «μεγαλώσαμε την Κάλυμνο κατά 11.056 Καλύμνιους». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ,ότι η δημιουργία του Μητρώου των Απανταχού Καλυμνίων είναι πάγιο αίτημα όλων των δημοτικών αρχών και παρατάξεων τα τελευταία 20 χρόνια. Γιαυτό έκδηλη ήταν η ικανοποίηση του Δημάρχου Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη ,διότι η δική του δημοτική αρχή υλοποιεί εμπράκτως το μεγάλο αυτό όραμα.

Πηγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!