Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Αποδήμων»

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Αποδήμων»Με τη διεξαγωγή της πρώτης Παγκόσμιας Παγκαλυμνιακής Συνδιάσκεψης στις 12-13 Αυγούστου που προχώρησε στο μεγάλο γεγονός της ίδρυσης του Δικτύου Απανταχού Καλυμνίων, ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Αποδήμων», που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου με την πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβ...

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Αποδήμων»

Με τη διεξαγωγή της πρώτης Παγκόσμιας Παγκαλυμνιακής Συνδιάσκεψης στις 12-13 Αυγούστου που προχώρησε στο μεγάλο γεγονός της ίδρυσης του Δικτύου Απανταχού Καλυμνίων, ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Αποδήμων», που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου με την πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους Απόδημους Καλύμνιους.

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου στον χώρο του Παρθεναγωγείου, όπου διεξαγόταν η Έκθεση Εικαστικών Καλυμνίων Καλλιτεχνών, έγινε πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική ομιλία από τον πρώην πρόεδρο του Αναγνωστηρίου κ. Γιάννη Πατέλλη, με θέμα : «Οι μεγάλοι Καλύμνιοι καλλιτέχνες και η εικαστική παράδοση του νησιού μας».

Την Πέμπτη ο Δήμος διοργάνωσε μία ωραία εκδρομή με ξενάγηση στο βυζαντινό Κάστρο της Χώρας και ξεναγό τον φιλόλογο συγγραφέα Σακελλάρη Τρικοίλη.

Την Παρασκευή σειρά είχε η Κάλυμνος της Αρχαιότητας. Στον ιστορικό χώρο του Χριστού της Ιερουσαλήμ, σε κατανυκτικό περιβάλλον, ο αρχαιολόγος Μιχάλης Κουτελλάς, αφού ξενάγησε τους παρευρισκομένους στον χώρο, έκανε πολύ ενημερωτική ομιλία με θέμα τον Δάμο και τους οικισμούς της Αρχαίας Καλύμνου.

Ακολούθησε εξαιρετική μουσική βραδιά με την Καίτη Κουλλιά και τον Γιάννη Μαγκάκη.

Η εβδομάδα των αποδήμων έκλεισε με την καθιερωμένη ετήσια μεγάλη γιορτή των αποδήμων στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Χριστού.

Τραγούδησαν η Δημοτική Φιλαρμονική και η Δημοτική Χορωδία Καλύμνου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς το Λύκειο Ελληνίδων και συγκρότημα νέων απόδημων Καλυμνίων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία μέσω του χορηγού επικοινωνίας TV12, μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο, έγινε ανοικτή σύνδεση με το «Καλύμνικο σπίτι» στο Κέμπελ Οχάΐο. Στους παρευρισκόμενους απόδημους μας, μίλησε από καρδιάς ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης.

Ακολούθησε καλύμνικο γλέντι μέχρι αργά από τους παρευρισκομένους απόδημους μας.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Αύγουστο του 2013 στον ίδιο χώρο.

 

Δρόσος Ταυλάριος

υπεύθυνος αποδήμων

 Δήμου Καλυμνίων

 

Πηγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!