Ανοίγει το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ανοίγει τις πύλες του στο κοινό την Κυριακή 1η Ιουλίου, από τις 11.00 ως τις 16.00, το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της νεότερης Ιστορίας της χώρας. Το Μουσείο θα λειτουργεί την πρώτη και την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, παρέχοντας την ευχέρεια στους πολίτες να ξεναγούνται στους χώρους του και κυρίως ν...

Ανοίγει τις πύλες του στο κοινό την Κυριακή 1η Ιουλίου, από τις 11.00 ως τις 16.00, το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της νεότερης Ιστορίας της χώρας. Το Μουσείο θα λειτουργεί την πρώτη και την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, παρέχοντας την ευχέρεια στους πολίτες να ξεναγούνται στους χώρους του και κυρίως να καθίστανται κοινωνοί των ιστορικών γεγονότων του Πανεπιστημίου. 

Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στεγάζει πολιτιστικά δρώμενα και οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης,τους φοιτητές και τις ομάδες ενηλίκων στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα. Διαθέτει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων όπου πραγματοποιούνται διαλέξεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, ημερίδες, συνέδρια, συμπόσια, κινηματογραφικές προβολές, περιοδικές εκθέσεις, κ.ά. Είναι μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών (www.athensmuseums.net).

Το Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών στεγάζεται σε ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα κτήρια της προ-οθωνικής περιόδου. Είναι κτισμένο στα ριζά της Ακρόπολης, με πανοραμική άποψη της Πλάκας, της Αρχαίας Αγοράς, του Αστεροσκοπείου και του Λυκαβηττού. Πρόκειται για το ιστορικό κτήριο της οικίας Κλεάνθους, γνωστό και ως το «Παλιό Πανεπιστήμιο», που φιλοξένησε το πρώτο Πανεπιστήμιο του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους τα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, από το 1837 έως το 1841.

Στη δραστηριότητα του Μουσείου εντάσσεται η συλλογή, διαφύλαξη, τεκμηρίωση, συντήρηση και ανάδειξη των ιστορικών ενθυμημάτων του Πανεπιστημίου. Οι συλλογές του απαρτίζονται από προσωπογραφίες καθηγητών του Πανεπιστημίου, έντυπα (συγγράμματα και λόγοι καθηγητών, παλαιές και σπάνιες εκδόσεις) χειρόγραφα βιβλία, επιστολές, διπλώματα, σπάνια επιστημονικά όργανα (ιατρικής, φυσικής, χημείας, φαρμακολογίας), φωτογραφίες, μετάλλια, σφραγίδες και άλλα αναμνηστικά σχετικά με το Πανεπιστήμιο.

Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και για κρατήσεις θέσεων, παρέχονται από τους τηλεφωνικούς αριθμούς: 210 3689502 - 6

Πηγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!