ΣΤΑ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ Η ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ (ΚΑΖΩΝΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ).ΑΛΛΑ...

Τι κι αν οι αλεπάλληλες επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο της αθλήτριας του Α.Σ Καλύμνου « Καζωνη» , Μαρίας Ζωγραφακη έρχονται η μια μετα την άλλη καθιστώντας τον ιστορικό σύλλογο του νησιού μας ως «φυτώριο» μεγάλων αθλητών(Σεβαστης, Ιακωβου,Λελεκης κ.α.) ,και μάλιστα Εθνικής αλλά και Ευρωπαϊκής εμβέλειας , αλλά και την ίδια την αθλήτρια ως ένα από τ...

Τι κι αν οι αλεπάλληλες επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο της αθλήτριας του Α.Σ Καλύμνου « Καζωνη» , Μαρίας Ζωγραφακη έρχονται η μια μετα την άλλη καθιστώντας τον ιστορικό σύλλογο του νησιού μας ως «φυτώριο» μεγάλων αθλητών(Σεβαστης, Ιακωβου,Λελεκης κ.α.) ,και μάλιστα Εθνικής αλλά και Ευρωπαϊκής εμβέλειας , αλλά και την ίδια την αθλήτρια ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο του στίβου που  ανέδειξε ποτέ - χωρίς ίχνος υπερβολής -τα Δωδεκάνησα .

Τι κι αν μέσω των συνεχόμενων πανελληνίων διακρίσεων και του κτισίματος μιας «αθλητικής παράδοσης» στον χώρο του στίβου ,για την  Καλυμνο  και τις συνεχείς συμμετοχές της Μαρίας Ζωγραφακη με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας, αλλά και της προβολής του νησιού μας που επιτυγχάνεται διαμέσου των σημαντικών διακρίσεων της Μαρίας αλλά και άλλων αθλητών διαχρονικά.

Τι κι αν η εν λόγω αθλήτρια τα τελευταία χρόνια σπάει το ένα ρεκόρ μετα το άλλο ,θυμίζοντας ότι η Μαρία Ζωγραφακη  είναι κάτοχος του Πανελλήνιου ρεκόρ στα 2.000μ με φυσικά εμπόδια ,και κατέχει επίσης και την 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 2.000μ στην κατηγορια των Πανκορασιδων.

Ενδεικτικό του υψηλού των προδιαγραφών της αθλήτριας Μαρίας Ζωγραφακης, αποτελεί η πρόσφατη της επιτυχίας  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο, την Παρασκευή και Σάββατο 15 και 16 Ιουνίου ,  όπου η  Καλυμνιά  Πρωταθλήτρια, αν και ανήκει ακόμη στην κατηγορία των Νεανίδων, αγωνίστηκε στην μεγαλύτερη κατηγορία των Γυναικών στο αγώνισμα των 3.000μ. με φυσικά εμπόδια και κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο με χρόνο 11.07.16.!!!, εξασφαλίζοντας  την είσοδό της στην Εθνική Ομάδα Νεανίδων και θα ταξιδέψει στην Προύσα της Τουρκίας, το επόμενο Σαββατοκύριακο για να  αγωνιστεί στους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου.

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Και ενώ όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στα θετικά από απόψεως αθλητικά  επιτεύγματα αθλητών του νησιού μας, με ότι αυτό μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει, ο γενικότερος προβληματισμός αλλά και η επίδειξη αδιαφορίας από την Πολιτεία σε όλες του τις διαστάσεις   (Ομοσπονδία, δήμος κ.ο.κ ), με «άλλοθι» την οικονομική κρίση δίνει την σκυτάλη, στο τι μέλει γενεσθαι για την καταπολέμηση των αδιεξόδων της νεολαίας....

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι αθλητικοί σύλλογοι της Καλύμνου , από την ελλιπή εως μηδαμινή οικονομική ενίσχυση τους  από την Πολιτεία, διαφαίνεται να τους οδηγεί σε πλήρη αδιέξοδο.

Με αφορμή την ακόμα μια σημαντική επιτυχία της αθλήτριας του Α.Σ.Καζωνη Μαρίας Ζωγραφακη, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο, την Παρασκευή και Σάββατο 15 και 16 Ιουνίου, αναδυκνειεται η απουσία ουσιαστικού ενδιαφέροντος για εκείνους τους νέους ανθρώπους που εμπράκτως αποφάσισαν να στραφούν προς τον αθλητισμό και όχι κάπου αλλού (Ναρκωτικά).

Έκκληση προς πασαν κατεύθυνση κάνει για πολλοστή φορά ο υπεύθυνος προπονητής του Α.Σ.Καζωνη κ.Νικολας Κορφιας, να εξευρεθεί μια λύση ως προς την  οικονομική ενίσχυση του Ιστορικού Συλλόγου «ΚΑΖΩΝΗ» Καλύμνου, πριν να είναι αργά.

Στο κλείσιμο της «στρόφιγγας» από τον Δήμο τα 3 τελευταία χρόνια, η ελάττωση της επιχορήγησης από την Ομοσπονδία, σε συνδυασμό και με τα οικονομικά προβλήματα των ντόπιων επιχειρήσεων, παρά τις όποιες δράσεις από τα μέλη του ΔΣ , οδηγούν σε οικονομική ασφυξία τον ΠολύΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟ σύλλογο του νησιού μας.

Κατάσταση η οποία λίγο πολύ  επικρατεί και στα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία, και ίσως η ενεργή συμμετοχή του εμπορικού συλλόγου της Καλύμνου σε συνεργασία με το ΕΒΕΔ,  και ο συντονισμός και άλλων σχετικών φορέων, φαντάζει ως μια λύση , τουλάχιστον ως προς κάλυψη των  πρώτων αναγκών, μέχρι νεοτερας, αφού η Πολιτεία δείχνει να τους γυρνάει το πρόσωπο....

Πηγή: http://www.kalymniansvoice.com

Πηγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!