ΝΕΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΕΙΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ-VIDEO

Σύμφωνα  με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού σφραγίστηκε ο χαρακτηρισμός του Μητροπολιτικού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού ως Νεώτερου μνημείου λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής,θρησκευτικής και πολιτιστικής αξίας του.Με ουσιαστικό σκοπό τη διαφύλαξη της αποτελεσματικότερης προστασίας του Ναού, του κωδωνοστασίου, καθώς και του περιβά...
Σύμφωνα  με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού σφραγίστηκε ο χαρακτηρισμός του Μητροπολιτικού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού ως Νεώτερου μνημείου λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής,θρησκευτικής και πολιτιστικής αξίας του.

Με ουσιαστικό σκοπό τη διαφύλαξη της αποτελεσματικότερης προστασίας του Ναού, του κωδωνοστασίου, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου του.

Ενημερωτικά να σημειώσουμε ότι ο Μητροπολιτικός ναός της Μεταμορφώσεως στην Πόθια κτίστηκε στα 1861 και πέρσι (2011) γιορτάστηκαν πανηγυρικά τα 150 χρόνια από την θεμελίωση του.Κοσμείται με εξαιρετικής ομορφιάς αναγεννησιακούς πίνακες των μεγάλων Καλυμνίων ζωγράφων του 19ου αιώνα ενώ μοναδικής καλλιτεχνικής αξίας δημιουργήματα αποτελούν το μαρμάρινο τέμπλο του, έργο του Τήνιου Ιωάννη Χαλεπά (1877) και ο επισκοπικός θρόνος.

Επίσης στον ιερό ναό του Χριστού έλαβε χώρα και ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το νησί και όχι μόνο, αφού στις 1.3.1884 ψηφίστηκε σε  λαϊκή συνέλευση, ο "Κανονισμός λειτουργίας της Σπογγαλιείας και των καταδυτικών μηχανών"  καρπός μελέτης και έρευνας των εξελίξεων απ την εμφάνιση του σκαφάνδρου έως το 1988 και αποτελείται από 43 άρθρα,φέρει 475 υπογραφές και θεσπί­ζει πρωτόγνωρους (για το 1869) κανόνες εμπορικού και εργατικού δικαίου.

Η απόφαση αυτή ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσει και στον χαρακτηρισμό και άλλων μνημείων της Καλύμνου που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και προστασίας από την πολιτεία.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Πηγή: http://www.kalymniansvoice.com

Πηγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!