Φρανκφούρτη: Έλληνες μαθητές κάνουν ταινία για τη μετανάστευση

Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2012 11:57 διαχειριστής Οι μαθητές του Ελληνικού Λυκείου Φρανκφούρτης δημιούργησαν ταινία μικρού μήκους με κεντρικό θέμα τη μετανάστευση στη Γερμανία. Τα ερωτήματα που θέτουν είναι τα εξής:-Πώς αντιμετωπίζουν 4 έφηβοι τη μετανάστευσή τους στη Γερμανία?-Τι σχέση έχει ο Καβάφης, ο Όμηρος και η οικονομική κρίση μ' αυτ...
Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2012 11:57
διαχειριστής

Οι μαθητές του Ελληνικού Λυκείου Φρανκφούρτης δημιούργησαν ταινία μικρού μήκους με κεντρικό θέμα τη μετανάστευση στη Γερμανία.

 

Τα ερωτήματα που θέτουν είναι τα εξής:

-Πώς αντιμετωπίζουν 4 έφηβοι τη μετανάστευσή τους στη Γερμανία?

-Τι σχέση έχει ο Καβάφης, ο Όμηρος και η οικονομική κρίση μ' αυτά που αισθάνονται?

-Η Φρανκφούρτη είναι ο προορισμός ή μήπως η αφετηρία? 

Η ταινία συμμετείχε στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους "Ένας πλανήτης... μια ευκαιρία" που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και τιμήθηκε με το "3ο ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ" μεταξύ των 180 ταινιών που τελικά υποβλήθηκαν.

Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε σε συνεντεύξεις μαθητών που μετανάστευσαν τα τελευταία 2 χρόνια στη Γερμανία και εντάχθηκε σ' ένα πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών γύρω από θέματα μετάβασης-μετανάστευσης με το ΕΠΑΛ ΑΓ. Παρασκευής.

Οι ίδιοι αναφέρουν στο βίντεο που έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο:

"Η ταινία "Ιθάκη ... am Main" γυρίστηκε από τους μαθητές της Α' τάξης του Ελληνικού Λυκείου Φρανκφούρτης στο πλαίσιο του νέου μαθήματος Ερευνητική Εργασία - Project. Η ταινία πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με τίτλο : "Ένας πλανήτης ... μια ευκαιρία".

Συμμετείχαν 180 ταινίες συνολικά, βραβεύτηκαν οι 14, μεταξύ αυτών και η δική μας! Στις 6 Ιουνίου 2012 έγινε η επίσημη βράβευση των ταινιών στην Αθήνα, όπου πήραμε το 3ο Ειδικό Βραβείο του διαγωνισμού. Τον Σεπτέμβριο η ταινία μας θα είναι υποψήφια στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας".

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Πηγή: http://news247.gr

Πηγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!