ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΝΕΟΙΔΡΥΘΕΙΣΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Τρεις μήνες πριν την ιδρυτική διακήρυξη της Ομοσπονδίας Καλυμνίων Αυστραλίας, το Δίκτυο των Απανταχού Καλυμνίων είχε αποκτήσει ένα άλλο πολύ σημαντικό πυλώνα.Μετά από πολυετή προσπάθεια που δεν απέδιδε , αλλά από το ταξίδι του υπεύθυνου αποδήμων Δρόσου Ταυλάριου  στην περιοχή, τον Σεπτέμβρη του 2011, η προσπάθεια είχε ευτυχές αποτέλεσμα. Ιδρύθηκε...


Τρεις μήνες πριν την ιδρυτική διακήρυξη της Ομοσπονδίας Καλυμνίων Αυστραλίας, το Δίκτυο των Απανταχού Καλυμνίων είχε αποκτήσει ένα άλλο πολύ σημαντικό πυλώνα.

Μετά από πολυετή προσπάθεια που δεν απέδιδε , αλλά από το ταξίδι του υπεύθυνου αποδήμων Δρόσου Ταυλάριου  στην περιοχή, τον Σεπτέμβρη του 2011, η προσπάθεια είχε ευτυχές αποτέλεσμα. Ιδρύθηκε η Ένωση Καλυμνίων Νότιας Γαλλίας με τίτλο «Διασπορά Κάλυμνος – Δωδεκάνησος» και έδρα το «Καλύμνικο χωριό» Salin de Giraud. Μάλιστα οι Καλύμνιοι της Νότιας Γαλλίας, το “φύλαγαν” έκπληξη – δώρο στον Δήμαρχο Καλύμνου για το ταξίδι του στην περιοχή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2012. Το ανακοίνωσαν εκεί, στον προαύλιο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Salin de Giraud, πριν την έναρξη του Καλύμνικου γλεντιού που στήθηκε εκεί.

Ο Δήμαρχος και ο υπεύθυνος αποδήμων χαιρέτησαν την ολοκλήρωση της μεγάλης αυτής προσπάθειας , που άργησε να γίνει λόγω διαφωνιών για ενδεχόμενα προβλήματα που θα δημιουργούσε η σύσταση της. Συγκεκριμένα στην περιοχή, οι Καλυμνιακής καταγωγής Έλληνες, καλύπτουν το 80% του ελληνικού πληθυσμού. Το υπόλοιπο 20% κυρίως Συμιακοί και Πάτμιοι, αντιδρούσαν. Έτσι βρέθηκε η λύση της ονομασίας σε « Διασπορά – Κάλυμνος – Δωδεκάνησος » που καλύπτει και τους υπόλοιπους Δωδεκανήσιους, αν και η βάση του συλλόγου είναι κυρίως Καλύμνικη.

Προσωρινός Πρόεδρος ορίσθηκε ο Γιώργος Χερέρα από ισπανό πατέρα και μητέρα της οικογένειας Μακρυνάκη – Κούρου.

Ο Σύλλογος που είναι ο μόνος Καλύμνικος που λειτουργεί  στην Ευρώπη, καλύπτει όλη την περιοχή της Νότιας Γαλλίας. Δηλαδή την Μασσαλία, Port au Book, Port Saint Louis, Salin de Giraud που είναι η έδρα του Συλλόγου και Αρλ, όπου είναι η έδρα της επιτροπής αδελφοποίησης Καλύμνου – Αρλ, στην οποία Πρόεδρος είναι ο Ιατρός Μιχάλης Παπαχατζής.

Η ίδρυση της ένωσης, είναι το πρώτο βήμα για την δημιουργία και άλλων συλλόγων ή πυρήνων Καλυμνίων και την σύσταση Ομοσπονδίας Καλυμνίων της Ευρώπης, στόχο που έχει θέσει η παρούσα δημοτική αρχή και προωθεί ο υπεύθυνος αποδήμων Δρόσος Ταυλάριος. Ο νέος σύλλογος θα αντιπροσωπευτεί στις εκδηλώσεις του Αυγούστου στην Κάλυμνο και την Παγκόσμια Παγκαλυμνιακή συνδιάσκεψη στις 12-13 Αυγούστου.               

Στον παρακάτω σύνδεσμο ακολούθει η ιδρυτική διακήρυξη και το καταστατικό του συλλόγου στα Ελληνικά και στα Γαλλικά στο κεφάλαιο Δίκτυο Απανταχου Καλυμνίων - Ιστορικά Συλλόγων.

http://www.tzivaerikalymnos.com/worwide-kalymnians/istorika-sullogon/648-idrutiki-diakiruksh-kai-katastatiko-tou-sullogou-diaspora-kalumnos-dodekanhsos-

Πηγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!