Χαρακτηρισμός του Ι.Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού στην Πόθια Καλύμνου ως νεώτερου μνημείου

 Με υπουργική απόφαση σφραγίστηκε ο χαρακτηρισμός του Μητροπολιτικού ναού Μεταμοφώσεως του Σωτήρος Χριστού ως Νεώτερου μνημείου λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής,θρησκευτικής και πολιτιστικής αξίας του.Με ουσιαστικό σκοπό τη διαφύλαξη της αποτελεσματικότερης προστασίας του Ναού, του κωδωνοστασίου, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου του. Ο Μητροπολιτικός...

 

Με υπουργική απόφαση σφραγίστηκε ο χαρακτηρισμός του Μητροπολιτικού ναού Μεταμοφώσεως του Σωτήρος Χριστού ως Νεώτερου μνημείου λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής,θρησκευτικής και πολιτιστικής αξίας του.Με ουσιαστικό σκοπό τη διαφύλαξη της αποτελεσματικότερης προστασίας του Ναού, του κωδωνοστασίου, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου του.

 

Ο Μητροπολιτικός ναός της Μεταμορφώσεως στην Πόθια κτίστηκε στα 1861 και το 2011 γιορτάστηκαν πανηγυρικά τα 150 χρόνια απο την θεμελίωση του. Κοσμείται με εξαιρετικής ομορφιάς αναγεννησιακούς πίνακες των μεγάλων Καλυμνίων ζωγράφων του 19ου αιώνα. Μοναδικής καλλιτεχνικής αξίας δημιουργήματα αποτελούν το μαρμάρινο τέμπλο του, έργο του Τήνιου Ιωάννη Χαλεπά (1877) και ο επισκοπικός θρόνος.

Στον ιερό ναό του Χριστού έλαβε χώρα και ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το νησί και όχι μόνο.H ψή

Πηγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!