Οι άγνωστες ελληνικές κοινότητες της Ασίας

Ένα πυκνό ακροατήριο Ελλήνων και Αυστραλών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που τους έγινε και παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Α. Μ. Τάμη, με τίτλο ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ. Η παρουσίαση έγινε από τον π. Πρωθυπουργό της Βικτώριας, John Brumby και τον π. Υπουργό της Εργατικής Κυβέρνησης, Θεοφάνη Θεοφάνους. Ο π. Πρωθυπουργός J ...
Ένα πυκνό ακροατήριο Ελλήνων και Αυστραλών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που τους έγινε και παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Α. Μ. Τάμη, με τίτλο ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ. Η παρουσίαση έγινε από τον π. Πρωθυπουργό της Βικτώριας, John Brumby και τον π. Υπουργό της Εργατικής Κυβέρνησης, Θεοφάνη Θεοφάνους.

Ο π. Πρωθυπουργός John Brumby χαρακτήρισε το βιβλίο . Ο κ. Brumby συνέδεσε την ιστορία των Ελλήνων στην 'Απω Ανατολή με την ιστορία του ελληνικού εποικισμού στην Αυστραλία, αναφέρθηκε στο ρόλο του ως Υπουργού Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων, στους ιστορικούς δεσμούς του με την Ελλάδα και τους Έλληνες, την προσφορά του στην ελληνική κοινότητα και χαρακτήρισε τους Έλληνες που διαβιούν στην Κίνα ως άτομα που συμπλέουν αρμονικά μέσα στην κοινωνία υποδοχής τους και εκτιμούν συγκριτικές αξίες των δύο λαών. .

Με λόγο συγκροτημένο και μεστό ο κ. Θεοφάνους αναφέρθηκε στα κεφάλαια που συνέγραψε ο κ. Τάμης αναδεικνύοντας τα σημεία της μεγάλης του προσφοράς στην ιστορία της ελληνικής Διασποράς και βέβαια της ίδιας της εθνικής ιστορίας της Ελλάδας. Αναφέρθηκε στο οδοιπορικό της μετανάστευσης συγκεκριμένων οικογενειών στη εξωτική 'Άπω Ανατολή, που θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν οικογένειες που έδρασαν στην ίδια την Αυστραλία, αφού τόσο η μεταναστευτική τους εμπειρία, όσο και τα δρώμενα της ξενιτιάς ήσαν παρόμοια. τόνισε ο κ. Θεοφάνους, είπε ο κ. Θεοφάνους.

Σημαντικό είναι επίσης ότι ο κ. Θεοφάνους αναφέρθηκε και στο ΕΚΑΜΕ τονίζοντας ότι το κλείσιμό του από το Πανεπιστήμιο του Λα Τρόμπα .

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Τομής, ο οποίος τόνισε ότι

Την τελετή παρουσίασης τίμησαν με την παρουσία τους πρωτοπόροι Έλληνες έποικοι αλλά και τα παιδιά τους, πολλά εκ των οποίων είχαν γεννηθεί στην Κίνα, τη Μαντζουρία και την Ιαπωνία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/515-oi-agnostes-ellhnikes-koinothtes-ths-asias


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!