Εκδηλώσεις Μνήμης Ποντιακής Γενοκτονίας στην Αυστραλία

 Την δέσμευσή της ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας διατύπωσε η ομογενής βουλευτής Τζένη Μικάκου, σε συνεστίαση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης (ΣΕΠΣΜ) για τις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.Τους επίσημους καλεσμένους, και τους υπόλοιπους συν...

 

Την δέσμευσή της ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας διατύπωσε η ομογενής βουλευτής Τζένη Μικάκου, σε συνεστίαση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης (ΣΕΠΣΜ) για τις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.Τους επίσημους καλεσμένους, και τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες, καλωσόρισε ο κ. Σπύρος Κοροσίδης, Συντονιστής της Επιτροπής.

Μετά το καλωσόρισμα του κ. Κοροσίδη, χαιρετισμό έδωσε η Γενική Πρόξενος, Ελένη Λιανίδου. Η κ. Λιανίδου αναφέρθηκε στη σημασία των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, και στην αναγκαιότητα έκφρασης συγγνώμης από την Κυβέρνηση της Τουρκίας για το έγκλημα που προηγούμενα καθεστώτα διέπραξαν κατά της ανθρωπότητας. Τόνισε όμως πως αυτό δεν σημαίνει μίσος για τον λαό της Τουρκίας.

Χαιρετισμούς έδωσαν και η Σκιώδης Πολιτειακή Υπουργός, Τζέννη Μικάκου, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Η κ. Μικάκου παρατήρησε πως εκείνο που ζητάμε είναι η Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία και να ζητήσει συγγνώμη, και σημείωσε πως ο πρώην Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Kevin Rudd, ζήτησε συγγνώμη από τους γηγενείς κατοίκους της Αυστραλίας για τα δεινά που είχαν υποστεί οι πρόγονοί τους από τους λευκούς εποίκους.

Ο κ.Β. Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε σε αφηγήσεις από την γιαγιά του, η οποία είχε ζήσει τους διωγμούς και τον πόνο του ξεριζωμού από τα πάτρια εδάφη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/505-ekdhloseis-mnimhs-pontiakis-genoktonias-sthn-australia


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!