Η «Αγονη Γραμμή» στο Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης-Διάλεξη του καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη

Για τα μακρινά και τόσο κοντινά, μικρά και δυσπρόσιτα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, τα οποία για αιώνες αναδεικνύουν δείγματα του ελληνικού πολιτισμού, μίλησε σε μια κατάμεστη αίθουσα του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης Νέας Υόρκης, o καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης και διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νικόλαος Στ...
Για τα μακρινά και τόσο κοντινά, μικρά και δυσπρόσιτα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, τα οποία για αιώνες αναδεικνύουν δείγματα του ελληνικού πολιτισμού, μίλησε σε μια κατάμεστη αίθουσα του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης Νέας Υόρκης, o καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης και διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νικόλαος Σταμπολίδης, την περασμένη Παρασκευή.

Η διάλεξη, που έφερε τον τίτλο «'Αγονη Γραμμή. Ένα Αρχαιολογικό ταξίδι στο Καστελλόριζο, τη Ρω, τη Σύμη, τη Χάλκη, την Τήλο, την Περγούσα και τη Νίσυρο», δόθηκε μέσα στα πλαίσια των ετήσιων διαλέξεων που καθιέρωσε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέας Υόρκης, από το 2010, στη μνήμη της ιδρύτριας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα, Ντόλλης Γουλανδρή. Η παρουσίαση του θέματος ήταν επίσης και συνέχεια της περιοδικής ομότιτλης έκθεσης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην οποία εκτέθηκαν άνω των τετρακοσίων αρχαιολογικών ευρημάτων.

Ο κ. Σταμπολίδης ανέφερε ότι η «'Αγονη Γραμμή» περιλαμβάνει ουσιαστικά όλους τους αρχαιολογικούς θησαυρούς στα νησιά αυτά, από την προϊστορική εποχή, από τα νεολιθικά χρόνια μέχρι και τη μεταβυζαντινή περίοδο, τονίζοντας ότι πρόκειται για νησιά ξεχασμένα και απομακρυσμένα, που έχουν πραγματικά την ανάγκη προβολής των θησαυρών της χώρας μας.

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν και άλλες διαλέξεις και εκθέσεις από πέντε με έξι τέτοια μικρά νησιά, σημειώνοντας ότι η επόμενη θα είναι για το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, τις Οινούσσες, τα Ψαρά και όλα αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στη μικρασιατική ακτή. Όπως ανέφερε ο κ. Σταμπολίδης και στη διάλεξή του, οι άνθρωποι των νησιών αυτών μεταφέρουν ένα ισχυρό αίσθημα ελπίδας και αισιοδοξίας, εκφράζοντας τη μοναδική κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/501-h-agonh-grammi-sto-mhtropolitiko-mouseio-neas-uorkhs-dialeksh-tou-kathhghti-nikou-stampolidh


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!