Εκτενείς αναφορές στις ελληνικές εκλογές απο τα Αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης

Εκτενής αναφορά στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, γίνεται από το σύνολο των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης. Καταγράφουν την «πρόθεση των Ελλήνων ψηφοφόρων να τιμωρήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα για τα τελευταία χρόνια αυστηρότατης δημοσιονομικής λιτότητας, επώδυνων περικοπών και βαθειάς οικονομικής ύφεσης» μέσω της «επιλογής μικρότερων κομμ...
Εκτενής αναφορά στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, γίνεται από το σύνολο των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης. Καταγράφουν την «πρόθεση των Ελλήνων ψηφοφόρων να τιμωρήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα για τα τελευταία χρόνια αυστηρότατης δημοσιονομικής λιτότητας, επώδυνων περικοπών και βαθειάς οικονομικής ύφεσης» μέσω της «επιλογής μικρότερων κομμάτων ακόμα και ακραίων θέσεων», ενώ προβλέπουν ότι «δύσκολη θα είναι η ανάδειξη συνεργασιών, ώστε να προκύψει τελικά η νέα κυβέρνηση».

Αναφέρουν δε, δηλώσεις Ελβετού υψηλόβαθμου στελέχους του τραπεζικού συστήματος ότι «η Αθήνα έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε επιπλέον περικοπές δημοσίων δαπανών τον προσεχή Ιούνιο. Σε αυτό το πλαίσιο, σίγουρα δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι σε θέση να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε έναν βαθμό ελευθερίας κινήσεων, κάτι που απλώς δεν υφίσταται για την περίπτωση της Ελλάδας».

Στο ίδιο μήκος κύματος, καταγράφουν τις «προειδοποιήσεις» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε ότι «σε περίπτωση που η Ελλάδα αποκλίνει στο ελάχιστο από τις δεσμεύσεις της, τότε θα υποστεί τις συνέπειες. Η συμμετοχή στην ΕΕ δεν είναι υποχρεωτική».

Με αυτά τα δεδομένα, οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές θεωρούνται, κατά την έποψη των διεθνών αγορών, «μεγαλύτερης σημασίας από τις γαλλικές», ιδίως όταν οικονομικό στέλεχος της γερμανικής Berenberg Bank «προβλέπει πιθανότητα 40% να βγει η χώρα από την ευρωζώνη εντός του έτους, καθώς δύσκολα θα προκύψει σταθερή κυβέρνηση, πρόθυμη να εφαρμόσει επιπλέον μεταρρυθμίσεις και επώδυνες περικοπές». Αυτή η άποψη, σχολιάζουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, «έχει μία βάση αν αξιολογήσουμε τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, τα οποία διαψεύδουν τις προσδοκίες της ευρωζώνης για πιστή τήρηση του οικονομικού προγράμματος από την Ελλάδα».

Παράλληλα, ιδιαίτερου σχολιασμού τυγχάνει η επιβεβαίωση δια του αποτέλεσματος της «εισόδου του νεο-ναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς σε αυτές οι εκλογές οι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες υπό το κράτος οργής για τη διαφθορά και την ατιμωρησία, φόβου για την αύξηση των μεταναστών και απελπισίας εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας». Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα «πρόκειται να εισέλθει σε μια περίοδο έντονης οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας με απρόβλεπτα αποτέλεσματα στο βαθμό που η κρίση οδηγεί σε ακραίες επιλογές και κατευθύνσεις» υποστηρίζουν τα αυστραλιανά Μέσα.

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι «τόσο έντονη ήταν η υφέρπουσα κοινωνική οργή, ώστε οι πολιτικοί αναγκάστηκαν να διατηρήσουν χαμηλό προφίλ στις προεκλογικές καμπάνιες τους».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/498-ekteneis-anafores-stis-ellhnikes-ekloges-apo-ta-australiana-mesa-enhmeroshs


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!