Διεθνή ΜΜΕ: Μεγάλες απώλειες για τα «κόμματα λιτότητας»

Τις μεγάλες απώλειες για τα «κόμματα λιτότητας» (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), αλλά και τη σημαντική ενίσχυση των «κομμάτων των άκρων», επισημαίνουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων και οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί, στις ιστοσελίδες τους. Πιο συγκεκριμένα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει πως υπάρχουν μεγάλες απώλειες για τα «κόμματα των μέτρων λιτότη...
Τις μεγάλες απώλειες για τα «κόμματα λιτότητας» (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), αλλά και τη σημαντική ενίσχυση των «κομμάτων των άκρων», επισημαίνουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων και οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί, στις ιστοσελίδες τους.

Πιο συγκεκριμένα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει πως υπάρχουν μεγάλες απώλειες για τα «κόμματα των μέτρων λιτότητας» στην Ελλάδα, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση την εφαρμογή τής συμφωνίας με την ευρωζώνη. Επίσης, τονίζει πως το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ – το οποίο αντιτίθεται στη μέτρα λιτότητας – «αρπάζει» τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ.

Το Associated Press (AP), από την πλευρά του, σημειώνει πως όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, σίγουρα θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τα δύο μεγάλα κόμματα – μέχρι σήμερα – της Ελλάδας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Το αμερικανικό CNN αναφέρεται στα exit polls που προβλέπουν μεγάλη ενίσχυση των «κομμάτων των άκρων», όπως αυτό της «Χρυσής Αυγής», το οποίο – όπως τονίζει – κατορθώνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το βρετανικό BBC επισημαίνει πως «βυθίζεται στην κάλπη» η κυβερνητική συνεργασία στην Ελλάδα, καθώς το κόμμα που φαίνεται πως θα καταλάβει τη δεύτερη θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιτίθεται στα μέτρα λιτότητας που έχουν υιοθετηθεί στην Ελλάδα.

Τέλος, το πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως τα αποτελέσματα, τόσο των γαλλικών, όσο και των ελληνικών εκλογών, προβληματίζουν την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, η οποία έχει υπερασπιστεί με σθένος, κατά το παρελθόν, την υιοθέτηση των μέτρων λιτότητας στην ευρωζώνη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP, AP, CNN, BBC, Reuters

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/497-diethni-mme-megales-apoleies-gia-ta-kommata-litothtas


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!