Μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα.Η Κάλυμνος ψηφίζει Ανεξάρτητους Έλληνες.

 Τα μικρά ποσοστά των 2 μεγάλων κομμάτων αλλά και το πολύ μεγάλο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που ξεχωρίζει από τα πρώτα exit poll που δόθηκαν στην δημοσιότητα. Οπως βεβαίως και η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο, σύμφωνα πάντα με τα exit poll τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 19.00 ακριβώς.Μεγάλο ποσοστό δίνουν οι μέχρι στιγ...

 

Τα μικρά ποσοστά των 2 μεγάλων κομμάτων αλλά και το πολύ μεγάλο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που ξεχωρίζει από τα πρώτα exit poll που δόθηκαν στην δημοσιότητα. Οπως βεβαίως και η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο, σύμφωνα πάντα με τα exit poll τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 19.00 ακριβώς.Μεγάλο ποσοστό δίνουν οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις στους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου, ενώ ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ δίνουν μάχη για να μπουν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Στα Δωδεκάνησα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. είναι εμφανώς πεσμένα και στα ίδια ποσοστά μεταξύ τους, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έρχονται πρώτοι μέχρι στιγμής.Ειδικά στην Κάλυμνο το "Κάστρο του ΠΑΣΟΚ",οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έρχονται πρώτοι και με διαφορά.

Τα exit polls των τηλεοπτικών σταθμών ήταν ένα πραγματικό χτύπημα για τον δικομματισμό, αφού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσαν τα πιο ιστορικά χαμηλά ποσοστά από ιδρύσεώς τους ίσως.Αν και τα επίσημα αποτελέσματα ακόμα δεν έχουν προκύψει στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων υπάρχει αναβρασμός.

Ωστόσο, τόσο από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όσο και από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους, προκύπτει από τις μέχρι τώρα συσκέψεις των ηγετικών ομάδων πως δεν προτίθεται κανείς από τους δύο να ζητήσει επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.

Στη Νέα Δημοκρατία αυτή την πληροφορία την αφήνουν να διαρρέει, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι πιο σαφές και αποκλείουν νέα εκλογική αναμέτρηση. 

Το γεγονός αυτό σημαίνει πως και τα δύο κόμματα αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και κατά συνέπεια θα προκύψει κάποια συνεργασία, αλλά φυσικά είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κάποιος για πρόσωπα, ρόλους και τακτικές. 

Οι επιτελείς της ΝΔ υποδέχονται τα αποτελέσματα και λένε ότι ο πρόεδρος θα καθορίσει τη στάση του όταν θα υπάρξει εικόνα με βάση την επίσημη καταμέτρηση. Ευελπιστούν δε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από αυτό που έδωσαν τα exit polls. Το ηγετικό επιτελείο που είναι σε διαρκή σύσκεψη, εξετάζει τα διαφορετικά ενδεχόμενα που προκύπτουν από τον συνδυασμό των ποσοστών των κομμάτων και διερευνούν τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Είναι κάτι που εξαρτάται όμως και από το ποιές δυνάμεις, με τι ποσοστά και πόσες έδρες θα μπουν στη βουλή.

«Η ΝΔ είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ» λένε οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ και προσθέτουν ότι «πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία να δείξουμε ευθύνη και να διερευνήσουμε αν μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή που θα πάρει απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπάρχουν εισηγήσεις στο επιτελείο του προέδρου του κόμματος ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών ωστόσο φαίνεται ότι προς το παρόν απορρίπτονται.

Τα συγκεντρωτικά Δωδεκανήσου εδώ:http://ekloges.ypes.gr/v2012a/public/index.html#{%22cls%22:%22level%22,%22params%22:{%22level%22:%22ep%22,%22id%22:%2252%22}}

 

 

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/496-megalh-ptosh-tou-pasok-sta-dodekanhsah-kalumnos-pshfizei-aneksarthtous-ellhnes


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!