O ξένος τύπος για τις εκλογές στην Ελλάδα

 Ανησυχία για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα εκφράζουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.«Οι εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα αναμένεται να φέρουν τέτοια πολιτική αστάθεια που τα στελέχη των μεγάλων κομμάτων σχεδιάζουν μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση που πιθανώς (να λάβει χώρα) εντός μηνών. Αυτό θα μπορούσε να απειλήσει την βιωσιμότητα του τ...

 

Ανησυχία για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα εκφράζουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.«Οι εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα αναμένεται να φέρουν τέτοια πολιτική αστάθεια που τα στελέχη των μεγάλων κομμάτων σχεδιάζουν μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση που πιθανώς (να λάβει χώρα) εντός μηνών. Αυτό θα μπορούσε να απειλήσει την βιωσιμότητα του τελευταίου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα» γράφει η Wall Street Journal, προσθέτοντας ότι τα κόμματα σε κατ' ιδίαν συνομιλίες αποδέχονται ότι μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα είναι βραχύβια και θα υπάρξει συντόμως επιστροφή στις κάλπες.

Με την άνοδο της ακροδεξιάς ασχολούνται η Welt και η Bild. Η πρώτη σημειώνει: «Τα μεγάλα κόμματα θα πληρώσουν το λογαριασμό, καθώς με την κακή οικονομική πολιτική τους οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Αυτοί που θα επωφεληθούν από αυτές τις εκλογές είναι τα πολλά μικρά κόμματα που αρνούνται το μνημόνιο και εν μέρει εκπροσωπούν ακραίες πολιτικές θέσεις».
«Με το χιτλερικό χαιρετισμό στο κοινοβούλιο;» είναι ο τίτλος της Bild, η οποία τονίζει: «Τάσσονται κατά των ξένων, σηκώνουν το χέρι και χαιρετούν κατά το χαιρετισμό του Χίτλερ, προκαλούν το φόβο και τον τρόμο στην Αθήνα. Το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη».

«Κρίσιμη ετυμηγορία σε μια άρρωστη χώρα» (BFM), «Εκλογές στην Ελλάδα: Κακοτυχία! Η χειρότερη κρίση με τους χειρότερους πολιτικούς» (France-Info), «Εκλογές που θυμίζουν σχιζοφρένεια» (Huffington post) είναι μερικοί από τους τίτλους των άρθρων που δημοσιεύονται στον γαλλικό Τύπο.

Υπογραμμίζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι είναι το τέλος της εποχής του δικομματισμού, ενώ παράλληλα είναι διάχυτη η ανησυχία για το αποτέλεσμα που θα δώσουν οι κάλπες. Εάν προκύψει ένας συνδυασμός ικανός να κυβερνήσει, ή εάν θα χρειασθεί συνεργασία με κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οπότε το διακύβευμα θα είναι η παραμονή ή μη της χώρας στο ευρώ.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην άνοδο της Χρυσής Αυγής, και επισημαίνεται το παράδοξο, ότι το γεγονός αυτό συμβαίνει στη γενέτειρα της δημοκρατίας. «Χρυσή Αυγή: Νεοναζιστικό λυκαυγές στο ελληνικό κοινοβούλιο», τιτλοφορεί σχετικό ρεπορτάζ η «Liberation». «Τα μέτρα λιτότητας των πιστωτών, κάνουν το παιγνίδι των ακραίων, της Αριστεράς και της Δεξιάς», τιτλοφορεί από μέρους της η «Figaro».

 

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/495-o-ksenos-tupos-gia-tis-ekloges-sthn-ellada


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!