Η Ελλάδα «ψηφίζει»

Αυτή τη στιγμή όλα εξελίσσονται κανονικά, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, σχετικά με την εκλογική διαδικασία, ενώ πρόσθεσε ότι μικρές αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν σε δύο εκλογικά τμήματα, έχουν αντιμετωπιστεί. «Πιστεύω ότι η διαδικασία θα είναι μαζική και το βράδυ θα είμαστε έτοιμοι να δούμε το αποτελέσματα αυτής της επιλογής που θα...
Αυτή τη στιγμή όλα εξελίσσονται κανονικά, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, σχετικά με την εκλογική διαδικασία, ενώ πρόσθεσε ότι μικρές αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν σε δύο εκλογικά τμήματα, έχουν αντιμετωπιστεί. «Πιστεύω ότι η διαδικασία θα είναι μαζική και το βράδυ θα είμαστε έτοιμοι να δούμε το αποτελέσματα αυτής της επιλογής που θα έχουν κάνει οι Έλληνες πολίτες για το μέλλον αυτού του τόπου», υπογράμμισε ο κ. Γιαννίτσης.

Χθες το βράδυ, η ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών "έπεσε" για 10 μόλις λεπτά , αφού η λειτουργία του συστήματος αποκαταστάθηκε το συντομότερο δυνατόν. «Κάποιες αρρυθμίες που παρουσιάσθηκαν αντιμετωπίσθηκαν και πιστεύω ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί χωρίς πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα», τόνισε ο κ. Γιαννίτσης.


Από τις 7 το πρωί, οι Έλληνες πολίτες, σε όλη την Επικράτεια προσέρχονται στις για να εκλέξουν νέα κυβέρνηση. Η ψηφοφορία άρχισε χωρίς σημαντικά προβλήματα, και θα διαρκέσει έως τις 7 το βράδυ. Σε αυτές τις εκλογές καλούνται να ψηφίσουν συνολικά 9.850.802 πολίτες, ενώ οι νέοι εκλογείς, οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές ανέρχονται σε 359.959. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που διανύουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1994, είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του «εκλέγειν».

Δέκα τηλεφωνικές γραμμές λειτουργούν στο υπουργείο Εσωτερικών για να ενημερώνουν τους πολίτες, που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet, σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν. Τα τηλέφωνα είναι: 2131511125, 2131511143, 2131511153, 2131511119, 2131511146, 2131361154, 2131361160, 2131361161, 2131361165 και 2131361182. Οι τηλεφωνικές αυτές γραμμές λειτουργούν έως τη λήξη της ψηφοφορίας. Οι πολίτες μπορούν να αναζητούν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr "Μάθε πού ψηφίζεις".

Πληροφόρηση και κάθε δυνατή διευκόλυνση στους ψηφοφόρους και στους δικαστικούς αντιπροσώπους, παρέχει και ο δήμος Αθηναίων, στον διαδικτυακό τόπο www.cityofathens.gr, μέσω του banner «ΕΚΛΟΓΕΣ».

Οι ιθύνοντες της Singular Logic, που για μία ακόμη φορά έχει αναλάβει τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων, δήλωσαν ότι λόγω της ιδιαιτερότητας αυτών των εκλογών, ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει περίπου στις 11 το βράδυ. Αρχικά, οι ιθύνοντες της εταιρείας είχαν δηλώσει ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα μπορούσε να γίνει στις 9.30 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των πολιτών στο Λεκανοπέδιο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα δρομολογίων. Τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ) παρατείνουν τα τελευταία δρομολόγια κατά μία περίπου ώρα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/494-h-ellada-pshfizei


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!