Posidonia 2012: Η ναυτιλία στηρίζει την ελληνική οικονομία

Τα φετινά Ποσειδώνια θα φιλοξενήσουν περισσότερους από 17.000 ανθρώπους από περίπου 90 χώρες από κάθε γωνιά του κόσμου, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο φόρουμ επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων σύναψη συμφωνιών, παρουσίαση προϊόντων, ευκαιρίες δικτύωσης και συνέδρια. Πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν ότι ο ελληνικός στόλος μ...
Τα φετινά Ποσειδώνια θα φιλοξενήσουν περισσότερους από 17.000 ανθρώπους από περίπου 90 χώρες από κάθε γωνιά του κόσμου, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο φόρουμ επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων σύναψη συμφωνιών, παρουσίαση προϊόντων, ευκαιρίες δικτύωσης και συνέδρια.

Πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν ότι ο ελληνικός στόλος μεταφέρει ένα μεγάλο ποσοστό του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου εμπορίου, καθώς και ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες κατέχουν την πρώτη θέση στον κόσμο στις παραγγελίες ναυπήγησης πλοίων, σημειώνοντας επιτυχίες οι οποίες θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ποσειδωνίων, σε μια χρονική στιγμή που είναι επιτακτική ανάγκη να αναδειχτούν τα θετικά νέα από τα διεθνή επιτεύγματα των Ελλήνων.  

Η συλλογική δύναμη των Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι, μόνο πέρυσι, επένδυσαν συνολικά 8,5 δισ. δολ. σε ναυπηγήσεις νέων πλοίων, θα είναι ένας από τους κύριους λόγους για τον οποίο θα επισκεφθούν εφέτος το καλοκαίρι την Αθήνα επαγγελματίες από τους τομείς της ναυτιλίας, της οικονομίας και του εμπορίου από όλον τον κόσμο. Όλοι όσοι συμμετάσχουν θα περιηγηθούν στην έκθεση των Ποσειδωνίων και θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις  επιχειρηματικές εκδηλώσεις και συνέδρια, τα οποία θα λάβουν χώρα στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου.

“Στο διάστημα 2000-2010, η ελληνική ναυτιλία συνεισέφερε στην ελληνική οικονομία το συνολικό ποσό των 140 δισ. ευρώ, ποσό ισοδύναμο με το 50% του δημόσιου χρέους της χώρας το 2009. Τα Ποσειδώνια αντικατοπτρίζουν και αναδεικνύουν την συμβολή αυτή εδώ και περίπου 40 χρόνια, από την ίδρυση τους, ενώ μεγεθύνονται χρόνο με το χρόνο έχοντας καταστεί το πλέον αναγνωρίσιμο ναυτιλιακό φόρουμ, το οποίο προσδοκά με ανυπομονησία κάθε δύο χρόνια η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα”, δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Project Director των Εκθέσεων Ποσειδώνια.

Ως αποτέλεσμα της φετινής έκθεσης, οι διοργανωτές πιστεύουν ότι αναμένεται να εισρεύσουν στην τοπική οικονομία της Αθήνας περίπου 50 εκατ. ευρώ την εβδομάδα των Ποσειδωνίων, ποσό το οποίο αναμένεται να δαπανήσουν οι εκθέτες σε κατασκευές περιπτέρων, μεταφορά εξοπλισμού, ξενοδοχεία, εστιατόρια, εκδηλώσεις φιλοξενίας και μετακινήσεις.

Το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων περιλαμβάνει την ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα Posidonia Cup -με τη χορηγία του Lloyd’s Register- το τουρνουά ποδοσφαίρου Posidonia Shipsoccer -το οποίο προσελκύει περισσότερους από 250 παίκτες- και το πρώτο τουρνουά γκολφ Posidonia Golf Tournament -με τη χορηγία της Thenamaris και της Costamare.

“Πέραν των προφανών οφελών που δημιουργούν τα Ποσειδώνια για την ελληνική ναυτιλία, συμβάλλοντας στη διεθνή προβολή της και στην δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών, τα Ποσειδώνια αποτελούν μια σημαντική πηγή εσόδων για την τουριστική βιομηχανία και άλλους συναφείς κλάδους. Με τέσσερις διανυκτερεύσεις κατά μέσο όρο ανά επισκέπτη και με δαπάνες της τάξεως των 500 ευρώ ανά διανυκτέρευση, καθένας από τους 10.000 διεθνείς επιχειρηματίες και επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση θα δαπανήσει περίπου 2.000 ευρώ κατά την παραμονή του στη χώρα μας. Πρόκειται συνολικά για 20 εκατ. ευρώ μόνο για διαμονή, χωρίς να συμπεριλάβουμε τα έξοδα κατασκευών και συμμετοχής στην έκθεση, τα οποία θα διοχετευθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ταξί, εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα και τα περίχωρά της, χωρίς να υπολογίζουμε και τα επιπλέον έσοδα που παράγονται από τους επισκέπτες που θα παρατείνουν την παραμονή τους στην Ελλάδα για μερικές ημέρες ώστε να απολαύσουν σύντομες διακοπές στα νησιά του Αιγαίου”, δήλωσε ο κ. Βώκος.

“Ενώ οι τελικές προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη, όλος ο διαθέσιμος χώρος για την έκθεση έχει ήδη διατεθεί σε παραδοσιακούς εκθέτες των Ποσειδωνίων, καθώς και σε πρωτοεμφανιζόμενους. Η μεταφορά στο νέο εκθεσιακό χώρο έκτασης 45.000 τετραγωνικών μέτρων, η αυξημένη ζήτηση από τους εκθέτες, καθώς και η εμπλουτισμένη λίστα συνεδρίων και αθλητικών εκδηλώσεων, είναι οι βασικοί παράγοντες που θα καταστήσουν την 23η διοργάνωση των Ποσειδωνίων τη μεγαλύτερη στην ιστορία της”, κατέληξε ο κ. Βώκος.

Τα Ποσειδώνια 2012 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

ΠΗΓΗ:traveldailynews.gr

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/492-posidonia-2012-h-nautilia-sthrizei-thn-ellhniki-oikonomia


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!