Η «The Globe and Mail» εστιάζει στις σχέσεις Ελλάδας – Καναδά

 Με τον τίτλο «Βρίσκοντας ευκαιρίες στη βασανισμένη από την ύφεση Ελλάδα», ο δημοσιογράφος Μπιλ Κάρι, σε άρθρο του στην πανκαναδικής κυκλοφορίας εφημερίδα «The Globe and Mail», αναφέρεται σε ορισμένες πρόσφατες καναδικές επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς και στους κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη κρίση χρέους της χώρας.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τ...

 

Με τον τίτλο «Βρίσκοντας ευκαιρίες στη βασανισμένη από την ύφεση Ελλάδα», ο δημοσιογράφος Μπιλ Κάρι, σε άρθρο του στην πανκαναδικής κυκλοφορίας εφημερίδα «The Globe and Mail», αναφέρεται σε ορισμένες πρόσφατες καναδικές επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς και στους κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη κρίση χρέους της χώρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εμπορικό ισοζύγιο Καναδά – Ελλάδας είναι αρνητικό, αφού έχει μετακινηθεί από το πλεόνασμα των 20 εκατομμυρίων δολαρίων το 2007 (όταν οι συνολικές εξαγωγές είχαν ανέλθει σε 155 εκατομμύρια δολάρια) σε εμπορικό έλλειμμα ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων το 2011, με συνολικές εξαγωγές 88 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρεται στις καναδικές εταιρείες που έχουν επενδύσει πρόσφατα στην Ελλάδα, όπως η εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών του Βανκούβερ Endurance Wind Power, που εκτιμάται ότι οι εξαγωγές της στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα κινηθούν ετησίως σε 80 εκατομμύρια.

Το άρθρο εστιάζει, επίσης, στην εταιρεία εξόρυξης χρυσού El Dorado, που θα δραστηριοποιηθεί σε ένα ορυχείο στη Θράκη. Το έργο αποτιμάται περίπου σε 190 εκατομμύρια δολάρια και υπόσχεται 400 θέσεις εργασίας για την κατασκευή του ορυχείου και 200 θέσεις εργασίας για τη συνεχή εξόρυξη χρυσού.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Ελευθέριος Αγγελόπουλος, υπογράμμισε στον δημοσιογράφο ότι η ταχεία επένδυση της El Dorado αποδεικνύει πως οι δομές στην Ελλάδα αλλάζουν γρήγορα και αποτελεσματικά, ενώ κάλεσε τους Ελληνοκαναδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα.

«Η Ελλάδα αλλάζει» τόνισε ο Έλληνας πρέσβης, σημειώνοντας: «Υπάρχουν πολλές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται και πιστεύω ότι σε αυτό το νέο, θετικό επιχειρηματικό πλαίσιο, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις».

(Πηγή: newsbeast)

 

 

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/490-h-the-globe-and-mail-estiazei-stis-sxeseis-elladas-kanada


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!