Στον «αέρα» το πρώτο ελληνικό ραδιόφωνο της Κωνσταντινούπολης

Το πρώτο ελληνικό ραδιόφωνο στην ιστορία των Ελλήνων της Πόλης είναι πλέον γεγονός, χάρη στην πρωτοβουλία ομάδας νέων ομογενών, με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Ανδρέα Ρομπόπουλο. «Είναι ένα σχέδιο δεκαετίας, το οποίο έμενε ανεφάρμοστο λόγω του απαγορευτικού κόστους αγοράς συχνοτήτων», επισημαίνει στο ΑΜΠΕ από την Κωνσταντινούπολη, ο Ανδρέας Ρομπό...
Το πρώτο ελληνικό ραδιόφωνο στην ιστορία των Ελλήνων της Πόλης είναι πλέον γεγονός, χάρη στην πρωτοβουλία ομάδας νέων ομογενών, με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Ανδρέα Ρομπόπουλο.

«Είναι ένα σχέδιο δεκαετίας, το οποίο έμενε ανεφάρμοστο λόγω του απαγορευτικού κόστους αγοράς συχνοτήτων», επισημαίνει στο ΑΜΠΕ από την Κωνσταντινούπολη, ο Ανδρέας Ρομπόπουλος, εκδότης της εφημερίδας «Η Ηχώ» . Και συνεχίζει: «Τώρα, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να στήσουμε το διαδικτυακό ραδιόφωνο. Από τις 24 Απριλίου, που ξεκινήσαμε επισήμως, έχουμε εκπλαγεί, αλλά και συγκινηθεί από τη μεγάλη ανταπόκριση Ελλήνων απ΄ όλο τον κόσμο».

Από την ημέρα που ξεκίνησε το 24ωρο πρόγραμμα (radio.ihotispolis.com), με καλεσμένη την Ευανθία Ρεμπούτσικα, της οποίας η μουσική από την Πολίτικη Κουζίνα «ντύνει» το σήμα του σταθμού, ήδη δίνουν «παρόν» καθημερινά πάνω από 3.500 ακροατές, από 50 χώρες.

«Έκπληξη και συγκίνηση, νιώθουμε, αλλά και μεγάλη υπευθυνότητα να ανταποκριθούμε στην ανέλπιστα μεγάλη ανταπόκριση των Ελλήνων Κωνσταντινοπουλιτών της Ελλάδας και όλου του κόσμου», επισημαίνει ο 46χρονος Ανδρέας Ρομπόπουλος. «Τα μηνύματα που μας έρχονται από Έλληνες της Πόλης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, από τις πέντε ηπείρους, μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε σε αυτό το νέο, που δημιουργούμε. Χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει γινόμαστε φορέας επικοινωνίας της διάσπαρτης Ομογένειάς μας, φέροντάς την άμεσα σε επαφή με τους περίπου 2.500 Έλληνες που ζουν εδώ».

Ο σταθμός εκπέμπει μόνο ελληνική μουσική, με λαϊκό πρόγραμμα και ρεμπέτικα τραγούδια. Καθημερινά, μεταδίδονται τρία ενημερωτικά δελτία για τις εκδηλώσεις των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και πέντε ειδησεογραφικά, με ειδήσεις που αφορούν στον Ελληνισμό της Πόλης και τα ελληνο-τουρκικά. Υπάρχουν, επίσης, ζωντανές εκπομπές, όπως η «Πυξίδα» και τα «Δρώμενα», που παρουσιάζει ο κ. Ρομπόπουλος.

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, και έχοντας αναλάβει το 1988 από τον αείμνηστο πατέρα του, Χαράλαμπο Ρομπόπουλο την έκδοση της καθημερινής εφημερίδας «Η Ηχώ» (http://www.ihotispolis.com, έτος ίδρυσης 1977) ο Ανδρέας γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα του εκεί Ελληνισμού, που έχει περάσει από τις γνωστές δυσκολίες.

«Αν και συρρικνωμένος, ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης ανασυγκροτείται, μέσω της καλύτερης διαχείρισης της κοινοτικής περιουσίας. Δημιουργούνται κοινωνικές δομές «αφύπνισης», αναγκαίες για την περεταίρω πορεία του. Προσωπικά, διακρίνω ανησυχητικά σημάδια ενός προβλήματος-χαμηλώνουν τα επίπεδα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, και σε αυτό θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία. Σε αυτή τη φάση ήρθε και η ραδιοφωνική «Ηχώ», που μπορεί να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση», καταλήγει ο Ανδρέας Ρομπόπουλος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/485-ston-aera-to-proto-ellhniko-radiofono-ths-konstantinoupolhs


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!