Καναδάς: Συνέδριο Ελλήνων Φοιτητών Βόρειας Αμερικής στο Τορόντο

Με θέμα «Ελληνική Νεολαία: Ο Ακρογωνιαίος Λίθος της Ελπίδας» οργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο το Συνέδριο Ελλήνων Φοιτητών Βόρειας Αμερικής Άνοιξη 2012, με τη συμμετοχή 200 φοιτητικών συλλόγων από τα πανεπιστήμια του Τορόντο και της Βόρειας Αμερικής (Χάρβαρντ, Μπέρκλεϊ, Οχάιο κα). Οι εναρκτήριες εργασίες έγιναν το Σάββατο το πρωί με τις ε...
Με θέμα «Ελληνική Νεολαία: Ο Ακρογωνιαίος Λίθος της Ελπίδας» οργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο το Συνέδριο Ελλήνων Φοιτητών Βόρειας Αμερικής Άνοιξη 2012, με τη συμμετοχή 200 φοιτητικών συλλόγων από τα πανεπιστήμια του Τορόντο και της Βόρειας Αμερικής (Χάρβαρντ, Μπέρκλεϊ, Οχάιο κα).

Οι εναρκτήριες εργασίες έγιναν το Σάββατο το πρωί με τις εισηγήσεις του πρέσβη της Ελλάδας στην Οττάβα Ελευθέριου Αγγελόπουλου, του γενικού προξένου της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρη Αζεμόπουλου και του γενικού προξένου της Κύπρου Ιάκωβου Γκριγκοσιάν ενώ τηλεοπτικό χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε ο αντικυβερνήτης του Οντάριο Ντέιβιντ Ονλι.

Προσκεκλημένος από την Ελλάδα ήταν ο πρώην βουλευτής Θεόδωρος Κατσανέβας, ο οποίος μίλησε για την «βιωσιμότητα και προσαρμογή της ανάπτυξης καθώς και για την αντίδραση στις αλλαγές στο κοινωνικο -οικονομικό περιβάλλον».

Για την κρίση του ελληνικού χρέους μίλησαν ο Βλάσσης Μελεσσανάκης καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οττάβας και ο διευθυντής επικοινωνιών της Καναδικής Ολυμπιακής Επιτροπής Δημήτρης Σούδας.

Η απογευματινή συνεδρία είχε ως θέμα την εκπαίδευση και επί του θέματος αυτού έγιναν εισηγήσεις από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές Σάκη Γκέκα, Βλαδίμηρο Παπαγγελάκη, και Πίτερ Γιαννόπουλο.

Για την εμπειρία στο χώρο της εργασίας μίλησαν οι επιχειρηματίες Τεντ Μαντζιάρης και Λούης Αναγνωστάκος. Ο Τεντ Μαντζιάρης προσέφερε στο Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Τορόντο 50.000 δολάρια για την επανέναρξη της διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας στο έγκριτο καναδικό πανεπιστήμιο.

Ο γενικός πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος, ο οποίος ενθάρρυνε και βοήθησε να πραγματοποιηθεί το παναμερικανικό συνέδριο των Ελλήνων φοιτητών στο Τορόντο δήλωσε στο ΑΜΠΕ: «Η επιτυχία αυτού του πρωτοφανούς συνεδρίου των Ελλήνων φοιτητών απέδειξε ότι η συνεργασία, η ενότητα, η συσπείρωση και το όραμα αποτελούν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/481-kanadas-sunedrio-ellinon-foithton-boreias-amerikis-sto-toronto


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!