ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 77ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Κυριακή των Βαΐων,  και αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, που χοροστάτησε ο μητροπολίτης μας  κ. Παισιος  , στο προαύλιο χώρο της Παναγίας του Χωριού  πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος εορτασμός του Πετροπόλεμου, στην Καλυμνο το1935, ενώ σύντομη ομιλία για το διαχρονικό μυνημα της επετείου εκφώνησε ο ιστορικός ,και καθηγητής του 3ου Γυμνασίου Καλύμ...

Κυριακή των Βαΐων,  και αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, που χοροστάτησε ο μητροπολίτης μας  κ. Παισιος  , στο προαύλιο χώρο της Παναγίας του Χωριού  πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος εορτασμός του Πετροπόλεμου, στην Καλυμνο το1935, ενώ σύντομη ομιλία για το διαχρονικό μυνημα της επετείου εκφώνησε ο ιστορικός ,και καθηγητής του 3ου Γυμνασίου Καλύμνου κ. Τσουκαλάς Θεόφιλος.

 

Εις μνήμην για  την γενναία αντίσταση των Καλυμνιων , αλλά και όλων των Δωδεκανησίων, την περίοδο της Ιταλικής κατοχής  , σε κάθε μορφή βίας και καταπάτησης των ιδανικών, που προτίμησαν , αν και ήταν παραμονές του Πάσχα , να κλείσουν τις εκκλησιές του νησιού, αντιδρώντας σε κάθε προσπάθεια υπαγωγής της Ορθοδόξου πίστεως ,στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ο Μητροπολίτης μας κ.Παισιος ετελεσε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Παπά-Τσουγκρανη , ενώ αρκετός ήταν  ο κόσμος που τίμησε με την παρουσία του την 77 επέτειο του Πετροπόλεμου.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στην προτομή του ιερέα Μιχ. Τσουγκράνη, από τον Δήμαρχο Καλυμνιων,  και πριν την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την  Δημ. Φιλαρμονική τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή , ενώ την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους εκτός του δήμαρχο , ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γ. Κασσαρας , ο αντιπεριφερειαρχης  κ.Φωτης Χατζηδιακος, ο υποψήφιος με την ΝΔ κ. Π.Μαραβέλιας, ο Περιφερειακός συμβ/λος κ.Κ.Σταυλας , η αντιδήμαρχος κα Σεμίραμις Ψαρομπα ,για την μείζων μειοψηφία οι κ. Γ. Μαστροκουκος &  Ε.Μουσελλης , ενώ για την ελάσσων μειοψηφία ο κ.Γ.Γαλουζης, ο διοικητής του Συντάγματος και εκπρόσωπος του Λιμεν. Σώματος.

Διαβάστε Περισσότερα http://www.tzivaerikalymnos.com/politistika/ekdhloseis-sthn-kalumno/429-eortasmos-77hs-epeteiou-tou-petropolemou-sthn-xora-kalumnou-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!