Έκθεση με σύγχρονες βυζαντινές εικόνες στην Τεργέστη

Ογδόντα σύγχρονες βυζαντινές εικόνες, έργα αγιορειτών μοναχών με τον τίτλο «Η Όψη του Απόλυτου», θα παρουσιαστούν στην Τεργέστη στην αίθουσα εκδηλώσεων της ελληνικής κοινότητας Τεργέστης «Sala Giubileo», (via Mazzini, 3), την προσεχή Πέμπτη, 5 Απριλίου(18:00). Πρόκειται για έργα ζωγραφισμένα από τους σημαντικότερους εικονογράφους που δραστηριοπο...
Ογδόντα σύγχρονες βυζαντινές εικόνες, έργα αγιορειτών μοναχών με τον τίτλο «Η Όψη του Απόλυτου», θα παρουσιαστούν στην Τεργέστη στην αίθουσα εκδηλώσεων της ελληνικής κοινότητας Τεργέστης «Sala Giubileo», (via Mazzini, 3), την προσεχή Πέμπτη, 5 Απριλίου(18:00).

Πρόκειται για έργα ζωγραφισμένα από τους σημαντικότερους εικονογράφους που δραστηριοποιούνται στη Νέα Σκήτη, η οποία υπάγεται στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου.

Απεικονίζονται τα ιερά πρόσωπα του Χριστού, της Παναγίας, των Αγγέλων και των Αγίων της χριστιανικής παράδοσης, καθώς και παραστάσεις και θαύματα από τα Ευαγγέλια.

Η δημιουργία τους χαρακτηρίζεται από τη διαχρονική και αναλλοίωτη ανά τους αιώνες, βυζαντινή τεχνοτροπία,.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διατίθενται αντικείμενα και προϊόντα που παράγονται στο Άγιον Όρος. Tα έσοδα από την έκθεση θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την ανοικοδόμηση και αναπαλαίωση του μετοχίου του Αγίου Νικολάου του Μονοξυλίτη.

Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση είναι, η Εστία Ιταλίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, η ελληνική κοινότητα Τεργέστης και το μοναστήρι του Αγίου Παύλου στο Άγιον Όρος.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως τις 19 Απριλίου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/401-ekthesh-me-sugxrones-buzantines-eikones-sthn-tergesth


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!