«Το χρυσό Βυζάντιο και η Ανατολή» στο Ανάκτορο Σάλαμπουργκ στην Αυστρία

Τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στη δημιουργία της σύγχρονης Ευρώπης, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, με την πρωτεύουσά της Κωνσταντινούπολη να δεσπόζει για πάνω από 1.100 χρόνια ως το σημαντικότερο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του τότε γνωστού κόσμου, φιλοδοξεί να αναδείξει η μεγάλη έκθεση με τίτλο «Το χρυσό Βυζάντιο και η Ανατολή», που εγκαινιάστ...
Τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στη δημιουργία της σύγχρονης Ευρώπης, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, με την πρωτεύουσά της Κωνσταντινούπολη να δεσπόζει για πάνω από 1.100 χρόνια ως το σημαντικότερο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του τότε γνωστού κόσμου, φιλοδοξεί να αναδείξει η μεγάλη έκθεση με τίτλο «Το χρυσό Βυζάντιο και η Ανατολή», που εγκαινιάστηκε το Σαββατοκύριακο, στο ξακουστό «Ανάκτορο Σάλαμπουργκ» στην Κάτω Αυστρία.

Την έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, εγκαινίασε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Κάτω Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σομπότκα, παρουσία πολλών εκπροσώπων της δημόσιας ζωής της Αυστρίας, όπως επίσης του νέου πρεσβευτή της Ελλάδας, Θεμιστοκλή Δημίδη, αλλά και των πρεσβευτών της Βουλγαρίας και της Σλοβακίας.

Τα εκατοντάδες έργα, που εκτίθενται στην έκθεση σε πάνω από 1.300 τετραγωνικά μέτρα και δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί στον χώρο της Κεντρικής Ευρώπης και γενικότερα σε ευρύ κοινό, είναι προιόντα της πλούσιας καλλιτεχνικής δημιουργίας της περιόδου από την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο, το 330 μΧ, έως την Αλωσή της, το 1453 από τους Οθωμανούς Τούρκους.

Τα πάνω από 400 εκθέματα στην έκθεση, που διοργανώνεται -στο θεωρούμενο ως το ωραιότερο ανάκτορο της Αναγέννησης βόρεια των 'Αλπεων- σε συνεργασία με το Ρωμαϊκό- Γερμανικό Μουσείο της πόλης Μάιντς, προέρχονται από 60 διαφορετικά μουσεία και συλλογές από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Γερμανία και Ολλανδία.

Πέρα από τα σπάνιας αξίας αντικείμενα- κειμήλια, από εικόνες, κεραμικά, γλυπτά, μωσαικά, εκκλησιαστικά υφάσματα, πίνακες ζωγραφικής, μικροτεχνία, μέχρι δείγματα αρχιτεκτονικής, η έκθεση, που συνοδεύεται από μεγάλο, άρτια επιμελημένο κατάλογο, πλαισιώνεται με προβολές ταινιών ιστορικού περιεχομένου όπως και της καθημερινής ζωής στο Βυζάντιο, παρουσίαση βυζαντινής μουσικής και διαδραστικά προγράμματα.

Υπάρχουν επίσης προγράμματα τρισδιάστατων αναπαραστάσεων, προγράμματα για παιδιά και μαθητές σχολείων, των οποίων προγραμματίζονται οργανωμένες επισκέψεις από όλη την Αυστρία αλλά και τις γειτονικές χώρες, όπως επίσης παρουσίαση της πλούσιας βιβλιογραφίας και των ερευνών, παλιών και σύγχρονων, γύρω από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Η έκθεση θεωρείται σπάνιας εμβέλειας καθώς καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, και φιλοδοξεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, «να αποκαλύψει το αληθινό μήνυμα του μεγαλοπρεπούς αυτού πολιτισμού, υπογραμμίζοντας την εκτενή επιρροή του όχι μόνο στην παγκόσμια Τέχνη και τον Πολιτισμό, αλλά στην εξέλιξη της σύγχρονης Ευρώπης».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/399-to-xruso-buzantio-kai-h-anatoli-sto-anaktoro-salampourgk-sthn-austria


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!