Διακρίσεις σε βάρος ορθόδοξων πολιτών της χώρας,που προσπάθησαν να αποκτήσουν ακίνητα στην Ίμβρο

Διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών ορθοδόξων πολιτών, εξακολουθούν να γίνονται στην Τουρκία, καταγγέλλει δικηγόρος πολλών Ρωμιών, που επιχείρησαν να αποκτήσουν ακίνητα στην Ίμβρο.Η εφημερίδα «Ταράφ» έφερε στη δημοσιότητα απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας, που ακυρώνει πράξη του κτηματολογίου της Ίμβρου, με την οποία μεταβιβάστηκε σε Τού...
Διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών ορθοδόξων πολιτών, εξακολουθούν να γίνονται στην Τουρκία, καταγγέλλει δικηγόρος πολλών Ρωμιών, που επιχείρησαν να αποκτήσουν ακίνητα στην Ίμβρο.Η εφημερίδα «Ταράφ» έφερε στη δημοσιότητα απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας, που ακυρώνει πράξη του κτηματολογίου της Ίμβρου, με την οποία μεταβιβάστηκε σε Τούρκο υπήκοο, χριστιανό ορθόδοξο, τίτλος ιδιοκτησίας στην Ίμβρο.

«Οι κινήσεις του πληθυσμού και των ακινήτων στα νησιά Ίμβρος και η Τένεδος, νησιά που επηρεάζουν αποφασιστικά την ασφάλεια των Στενών των Δαρδανελίων και της Κωνσταντινούπολης, αποτελούν σημαντικό θέμα ασφαλείας», αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης του τουρκικού ανώτατου δικαστηρίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από δικαστική πίεση, που άσκησε ο δικηγόρος των ενδιαφερομένων.

Οι σχετικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους «τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και τις εγκυκλίους διαφόρων υπουργείων και εκπροσώπων του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας», προστίθεται στην απόφαση, που συνδέει αυτόν τον περιορισμό με την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Θράκη, αλλά και με «δραστηριότητες ιεραποστόλων» στην Τουρκία.

«Η Ίμβρος και η Τένεδος έχουν κηρυχθεί απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και περιοχή ασφαλείας και απαγορεύεται η αγορά ή ενοικίαση ακινήτων από αλλοδαπά πρόσωπα», αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, χωρίς ερμηνεία στο θέμα εξομοίωσης Τούρκων πολιτών με αλλοδαπούς.

Το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, που εισάγει δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος Τούρκων υπηκόων, με βάση το θρήσκευμα, είχε χαρακτηριστεί «απόρρητο» για λόγους «κρατικής ασφάλειας» και χρειάστηκε προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο της Προύσας για να δοθεί στη δημοσιότητα.

Το θέμα έχει παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπή της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, από την οποία δεν υπάρχει έως στιγμής αντίδραση.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα σχολιάσει το θέμα, αλλά αρμόδιες πηγές έχουν διευκρινίσει παλαιότερα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί, με την αλλαγή του Συντάγματος και του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, να καταργήσει τις δυνατότητες παρέμβασης στρατιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας σε θέματα που αφορούν ατομικά δικαιώματα, όπως αυτό της ιδιοκτησίας.

Αντίδραση για την υπόθεση αναμένονται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στελέχη της οποίας παρακολουθούν την πρόοδο των αλλαγών που θα εξασφαλίσουν την ισοπολιτεία των Τούρκων πολιτών και τη δίκαια αντιμετώπιση όλων των πολιτών της ΕΕ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/398-diakriseis-se-baros-orthodokson-politon-ths-xoraspou-prospathhsan-na-apoktisoun-akinhta-sthn-imbro


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!